maanantaina, lokakuuta 30, 2006

Messuilta

Näistä se koko idea lähti

Kun keksin että Vuorelma tulee Joensuun Areenalla pidettäville kädentaitojen messuille, hommasin heidän värikarttansa ja tilasin sitten "vähän"(joku väittää tätä paljoksi ;-) ) lankaa toimitettavaksi minulle messuilla. Säästyipä postikulut ja sain vähän messualennustakin. Lankojen lisäksi ostin kasan Addeja.

Lisäksi messuilta löytyi Angorinan lankaa, Pirtin villasilkkiä ja ihana tonttupiparimuotti.

Loput viikonlopusta istuin kokouksessa ja kilkuttelin siinä samalla tämmöisen pipon valmiiksi

Ohje: oma, 30, 1n
Lanka: Sisu Glitter
Puikot: 2,5 mm

Ja kuten kuvasta näkyy, täällä satoi tänään lunta, ainakin viisi senttiä. Tein viikonloppuna toisenkin pipon, mutta en ollut tyytyväinen sen kavennuksiin, joten pipo on vielä uusia kavennuksia vailla.

Viikonloppu ei sinänsä mennyt ihan putkeen, sillä en onnistunut mitenkään kieltäytymään minulle tarjotusta isosta luottamustoimesta, joten nyt olen "nalkissa" seuraavat kaksi vuotta. Tiedossa on siis uusien ajankäyttömallien läpikäyntiä lähiaikoina. Ehkä käsitöillekin aikaa löytyy vielä jostain kohdasta.

torstaina, lokakuuta 26, 2006

Sukattaa

Socktoberfestiin en joutanut liittymään, mutta sukkia täällä syntyy silti. Aloittelin viime keväänä näitä upeita siksak-sukkia ja monen muun projektin seassa olen näitä tehnyt aina silloin tällöin

Kuvan ottamisen jälkeen kantapää on jo valmistunut ja muutama raita jalkaterääkin. Näitä neulon iltaisin sohvannurkassa kun kolmen lankakerän kanssa ei ole mukava reissata missään.

Tyttäreni tilasi itselleen vihreät sukat kun se on nykyisin hänen lempivärinsä. Spekseinä on toistaiseksi värin lisäksi "paksut ja korkeat", mallineuletta ei ole vielä päätetty.

Nämä pikkusukat ovat valmistuneet yhden leffatuokion ja sukukekkereiden aikana, resori enää puuttuu ja toisen resoria on löysennettävä lisää.

Pienen pienet puikot, mutta tulos on oikein hyvä. Lanka (Hjertesock) tuli hankittua Neuletikistä erään reissun aikana. Sukka ilman jalkaa on mitä mielenkiintoisimman näköinen, mutta sukka on jalassa oikein hyvä.

perjantaina, lokakuuta 20, 2006

Vihdoinkin

Ponchon kasaaminen oli jotenkin ylivoimaista aloittaa, mutta vihdoin sopiva hetki löytyi. En tiedä olenko ollenkaan oikea tyyppi tällaista käyttämään mutta nythän voi harjoitella.

Ohje: Celeste -poncho (pdf), kaimalta
Lanka: Kitten Mohair, 150 g
Puikot 4,5 mm

Samalla mallilla valmistui jo aiemmin huivi (josta siitäkin piti tulla poncho). Kuvio on tosi helppo joten tätä neuloo vaikka missä.

tiistaina, lokakuuta 17, 2006

Huivia

Huivituttaa kovin täällä päin...

Ohje: Ruffles, kirjasta ScarfStyle
Lanka: Silkegarn, 200g
Puikot: 4,5 mm


Tästä huivista tuli pitkä, noin parimetrinen. Riittää siis oikein hyvin kaulan ympäri ja vielä jää tarpeeksi ylikin. Mallineule on tavallaan tylsä, hyvin lyhyt ja yksinkertainen, mutta juuri tämän takia erittäin hyvä neule kotoa poissa ollessa tai kokouksessa istuessa. Huivin erikoisesta ulkomuodosta johtuen pääsee usein vielä keskustelemaan neulomisesta vieraiden ihmisten kanssa.

Joku puheli blogissaan suomalaisista käsityölehdistä ja niiden "huonoudesta". Minä en ole suomalaisia käsityölehtiä ostanut aikoihin ja mitäpä suotta ostamaan kun niistä ehtii nähdä kaiken tarpeellisen kaupassa selatessa ja kirjastossa. Ulkomaisiakaan en ole pahemmin ostellut. Ideoita on jo omasta takaakin ja uusissa lehdissä ei vaan ole mitään ohjeita mitkä heti sytyttäisivät.

Oma synttärilahja on edelleen hankkimatta, upeaa lankaa ja kirjoja olisi mielessä. En oo vielä ehtinyt tarpeeksi pyöriä netissä etsiskelemässä mitä oikein haluaisinkaan.

perjantaina, lokakuuta 13, 2006

Vaihdoista

Töiden lomassa piti ottaa pikkutauko ja lueskelin vähän blogeja. Tuulian blogissa sattui silmään juttu vaihdoista ja vaihtojen tuloksista.

Näitä erilaisia vaihtoja tai muita useamman ihmisen välisiä kisailuja käsityömaailmassa riittää. Minä olen jo pidempi aika sitten tullut siihen tulokseen että on parempi etten niihin itse osallistu. Lankahamsterit ja neuleolympialaiset ovat sikäli eriasia että niissä kisailu liittyy ihan omaan itseen, niihin ei kuulu mitään sosiaalisia paineita tehdä jotain toiselle.

Itse päätin etten mihinkään näihin vaihtoihin osallistu ensinnäkin siksi että oma aikani on minulle kallisarvoista ja haluan käyttää aikani juuri omiin tarpeisiini. Toiseksi siksi että en halua saada sellaisia "lahjoja" tai vaihdon tuloksia toiselta joihin en ole tyytyväinen. Minulla ei ole mitään tarvetta kerätä tavaraa komeroihini vaan epämiellyttävät jutut poistuvat silmistäni aika nopeata tahtia (olinpa sen tehnyt minä tai joku muu). Jos minulla on aikaa tehdä jotain jollekulle toiselle, teen sen ilman mitään aikatauluja. Tämä saattaa jostakusta kuulostaa itsekkäältä, mutta ainakin tämä takaa sen että minä en ole kenellekään toiselle pahaa mieltä aiheuttamassa mukavan harrastuksen kautta.

sunnuntaina, lokakuuta 08, 2006

Huovutusta

Olin viikonlopun kansalaisopiston huovutuskurssilla, tässä aikaansaannokseni

Olipa mukavaa pitkästä aikaa päästä huovuttamaan, pitäisi päästä (joutaa) useammin, nimittäin toi mun villa-arkkuni pursuaa yli...

Viime keskiviikon Karjalainen julkaisi jutun käsityötapaamisistamme ja myös jutun "neulegradusta". Hyvä juttu oli, itse en tuossa tapaamisessa ollutkaan. Tervetuloa vaan mukaan kaikki uudet jos kiinnostuitte.

tiistaina, lokakuuta 03, 2006

Vähiin käy ennenkuin loppuu...

Syksy = lapasia lapsille. Ainuitakaan ei tänä syksynä ole vielä valmistunut (ei ole edes aloitettu) ja tarvetta alkaisi olla. Osa viime vuonna tehdyistä lapasista on kadonnut, tosin en ole vielä ehtinyt penkoa kaikkia talvivaatesäilöjä. Lankakätköistä löytyi (niin muodikasta) ruskeaa ja sinistä.

Tässä vaiheessa alkoi jo kovin epäilyttää langan riittävyys

Ja niinhän se oli että sininen riitti just ja ruskea loppui kesken.


Olin ihan varma että ruskeaa on lisää, mutta eipä sitten ollutkaan joten lapasen kärki piti neuloa loppuun toisen lapasen peukalosta. Kirkasta sinistäkään ei ollut, joten peukkuihin tuli vähän tummempaa.

Suklaamustikkalapaset viisivuotiaalle
Ohje: oma, resoriin 40 s, lapaseen 48 s ja peukkuun 15 s
Lanka: Novita Wool, merinovillainen
Puikot: 2,5 ja 3 mm

Miksikähän en ole saanut näitä lapasiakaan neulottua, kun pienistä lapasista kuitenkin on kyse, niin niihin ei pitkään edes mene, puolitoista lapasta syntyi eilen illalla? Saamaton tapaus näköjään...

Neulojat on näköjään toivottomia tapauksia muuallakin, Neulekirpun blogista löytynyt taudinmääritys aiheutti täällä naurukohtauksen.