tiistaina, huhtikuuta 25, 2006

Lennokkeja ;-)

On se kyllä mielenkiintoista miten erilaisilla käsityön "aloilla" käytetään samoja tarvikkeita. Päätin että tarvitsen palmikkotyön pingotukseen oikeita pingotusneuloja, sellaisia joiden pää on T:n muotoinen etteivät hulahda neuleen läpi. Mistään kotimaisesta neule- tai tilkkukaupasta ei tärpännyt (enkä ulkomailta paria pussia viitsi tilata), mutta onneksi Googlella löytyi ilmailuliiton kauppa. Sieltä näitä löytyy, 2,5 - 3,5 cm kokoisina.

Tässä T-neulat työssään, palmikot on nyt valmiit, pingotuksen jälkeen jatketaan. Kiitos kommenteista, jokainen toi hymyn naamalleni.

tiistaina, huhtikuuta 18, 2006

Palmikoita

Oi ihanuutta! Ei millään malta blogata tai edes lukea teidän muiden blogeja kun saa neuloa näin upeaa lankaa palmikoiksi. Tästä voi siis päätellä mitä minä tein koko pääsiäisen vapaat hetket.

Olen viime aikoina löytänyt itsestäni kärsivällisyyttä, joka aina välillä tuntuu hyvin oudolta. En nimittäin oikeasti ole kärsivällinen ihminen. Jahkaaminen on turhauttavaa, mutta näköjään osaan suhtautua siihenkin omissa käsitöissäni toisin kuin töissä. Tähän ponchoon oli ohjekin, mutta kun alku ei silmää miellyttänyt, purin koko homman alkutekijöihinsä. Sen jälkeen etsiskelin kirjoista ja netistä palmikoita ja päädyin tähän yllä olevaan yhdistelmään. Sitten piirsin itselleni kaavion excelillä ja lyijykynällä (excel ei ymmärrä palmikkosiirroista mitään, kumma juttu) ja vasta sen jälkeen aloitin uudelleen neulomisen. Työtä ei malttaisi laskea käsistään kun langan värinmuutokset ja palmikoiden muodostuminen tekee siitä niin mielenkiintoisen.

Palmikot ovat minulle uusi "aluevaltaus" sillä tämä on vasta neljäs (ja suurin) palmikkoneuleeni. Ensimmäistä kertaa tein palmikoita nuken makuupussiin jossa totesin että palmikon kiertojen laskeminen on vaikeaa. Seuraavat palmikkoneuleet olivatkin pipo ja sukat joiden myötä totesin että kyllä minäkin kykenen tekemään palmikoita jopa niin että kuviot eivät mene samallalailla joka kerroksella vaan että ne kulkevat eri tahtiin.

Se voi olla että joku päivä näistä käsistä syntyy St. Brigid...

On hienoa löytää itsestään uusia taitoja ja erityisesti huomata miten kehitystä todellakin tapahtuu, työkuvioissa kun moiset ahaa-elämykset ovat vähän vähissä.

tiistaina, huhtikuuta 11, 2006

Osto- ja myyntiliike

Tunkiessani uusia lankojani laatikoihini, kaivoin sieltä pois nämä kerät jotka olisivat nyt vailla uutta kotia.

Kyseessä on 300g (600 m) Novitan ChicMohair lankaa. Langan suosituspuikot on 6 mm. Tästä määrästä neuloo kolmiohuivin. Hintaa olisi 5 e + postikulut. Meilaile jos kiinnostuit.

***EDIT: Kiitos kiinnostuksesta, uusi koti on löytynyt.


Olen kyllä ollut äärimmäisen tyytyväinen lankalaatikoihini. Ne ovat Hammarplastin 30 litran SmartStore laatikoita. Minulla on niitä kaikkiaan 10, joista kahdessa on puuvillalankaa. Langat säilyvät hyvinä ja nyssyköitä ei ole joka paikka täynnä. Olen myös järjestellyt langat laatikoihin tiettyyn järjestykseen, joten langat löytyvätkin helposti (jos vaan tietää mitä hakee).

Lankojen järjestelemisen lisäksi pingotin viikonloppuna uudelleen kesällä tekemäni käsityökorin päällisen kun se kurja vetäytyi edellisen pingotuksen jälkeen kasaan, katsotaan miten nyt käy.

Lukunuttu ja yksi pipo valmistui viikonloppuna. Aloitin myös ponchoa Kid Mohairista, kiitos kaimalle ohjeesta, eipä tarvinnut itse ryhtyä pohtimaan.

Ja vihdoin kahden ja puolen kuukauden odotus palkittiin, Pirtin Kehräämön lankaa oikean paksuisena ja sävyisenä saapui. Näistä tulee palmikkoneuletta, vähän jo illalla aloitin.

Upeat on värit, eikö?

keskiviikkona, huhtikuuta 05, 2006

Ja vielä vähän...

...lankaa, nimittäin BabyUll:ia ihanana punakirjavana. Olin vielä tavoilleni epäuskollinen ja ostin tätä peräti 7 kerää. Yleensä ostan aina vaan pari ja sitten samaa väriä ei koskaan ole tarpeeksi. Eikä minun kyllä näitä pitänyt ostaa, sillä menin Joen Lankaan hakemaan ihan muuta lankaa, mutta ei se ollut vielä saapunutkaan, joten pitihän sitä jotain hankkia. Ohhoijaa...

Rairuohot ja ohrat on itämässä, pajunkissat ja koivut maljakossa, enää pitäisi ehtiä lasten kanssa tehdä virpomavitsat, sitten olisi pääsiäisjutut valmiit (tai no, onhan tuolla kasa styroxmunia odottamassa että joku ne huovuttaisi tms, mutta onhan se pääsiäinen ensi vuonnakin...). Yritän pitää pari lomapäivää pääsiäisen yhteydessä, toivotaan että töistä ei siihen esteitä tule, saisi melkein viikon loman.

sunnuntaina, huhtikuuta 02, 2006

Lankaa, vihdoin ;-)

Johan helpotti! Olen ollut vastentahtoisessa langanostolakossa maaliskuun ajan kun mikään lankakaupassa hivelty lanka ei ole aiheuttanut mitään värinöitä... Olen päätellyt että tämä johtuu siitä että mielessäni on ollut vain yksi työ jonka lankojen kaivaminen jostain varaston kätköistä on näköjään ollut vaikeaa. Nyt lankaa on kai vihdoin löytynyt joten kohta pääsee sitä aloittamaan (kun vaan lankakauppaan ehtisi...)

Helsingin työreissun yhteydessä löytyi juuri sopiva väli Menita-vierailulle jossa värinöitä jo alkoi tuntua. Sen seurauksena mukaan lähtivät nämä langat ja lisäksi muutamat Addit.

Laneteista tulee sukka, yksi monivärinen malli olisi mielessä ja pätkävärjätyistä Smarteista tulee jotain, se oli vaan upean väristä lankaa. Keskellä Dropsin alpakkaa, se päätynee lapsen pipoksi.

Neuletapaamisessakin mukana ollut lukunuttu tuli sitten purettua ja kun vielä kertalleen vaihdoin mallineulettakin, homma alkoi etenemään huomattavasti paremmin.

Kiitos automatkojen, ollaan jo näin pitkällä. Työt tosin ikävästi ovat tämänkin työn etenemistä haitanneet ;-) eikä Helsingissä ehtinyt iltaisinkaan neuloa kun jo kuukahti nukkumaan.

Uusi Ulla ilmestyi, kivoja ohjeita oli siinäkin. Kaksinkertaisten lapasten ohje vaikutti pätevältä, lasten lapasiin varmaan erityisesti voisin soveltaa.