sunnuntaina, maaliskuuta 26, 2006

Tuunausta

Minä olen juhlaihminen, kaikenlainen kodin koristelu jotain juhlaa varten on kivaa, joulu ja pääsiäinen erityisesti, sillä niihin liittyy erilaisia koristeita joilla voi tunnelmaa saada aikaiseksi.

Ostin paikallisesta halpahallista tällaisen söpön kanin, porkkanan varsien paikalla oli kamalat muovihärpäkkeet, joten otin ne pois ja korvasin ne villaisilla. Paljon paremmat. Pääsiäisen ovikranssi suunnitelma jo tehty, pitää jatkaa tarvikkeiden metsästämistä (pääsiäiskoristelaatikko on vielä hukassa).

Korujutut alkoi taas kiinnostaa, kun lajittelin helmiä ostamaani helmipakkiin, joten tein tällaiset

Rannekoru on tyttärelleni (se meni jo tänään kertaalleen rikki kun se kädessä piti painia pikkuveljen kanssa, no tulipa sitten lyhennettyä sitä samalla kun eka versio oli vähän liian pitkä). Shaalineulojen tekeminen alkaa vihdoin sujua, tosin pitäisi olla vähän laajempi valikoima helmiä jotka noihin piikkeihin mahtuisi. Pari sarjaa silmukkamerkkejäkin tuli samalla tehtyä. Noita silmukkamerkkejä alkaa mulla olla jo aikamoinen määrä, ei varmaan koskaan tule niitä käytettyä kaikkia...

Neuleista, taas yhdet lapaset valmistui, mutta säästän teidät taas yhdeltä lapaskuvalta. Lukunuttu tuli aloitettua ja sitä tänään (tai siis eilen, vuorokausi ehtikin jo vaihtua) tikutin Joensuun neuletapaamisessa. Olipa kiva taas löpistä.

keskiviikkona, maaliskuuta 22, 2006

Helppojen ja pienien töiden blogi

Olisiko aika vetävä blogin nimi? Tai Lapasblogi? Sellainen on tästä blogista näköjään tulossa...


Ohje: oma
Lanka: Novita Wool
Puikot 2,5 ja 3 mm


Tyttären takki sai seurakseen pipon ja lapaset. Pipoon piti ehdottomasti tehdä kuvioksi sydämiä ja kukkia.


Kirjoneuleinspiraatio jatkui ja aloitin tekemään lapasia Interweaven ohjeen mukaan, tosin kun lankana on Wool, pitää vähän soveltaa, sillä lanka on liian paksua tähän ohjeeseen. En ole koskaan ennen tehnyt kaksiväristä resoria, alussa tuntui että mitähän tästä tulee, mutta hyvin se sitten lähti menemään. En ole myöskään koskaan neulonut kirjoneuletta jossa pitäisi sohlata useamman kuin kahden lankakerän kanssa.

Resori tuli neulottua kahteen kertaan, kun ekat puikot oli tietty liian isot. Myös lapasosuutta piti purkaa kun satuin katsomaan ohjetta vähän väärin ja uudelleen sitten kun totesin että ei mitenkään voi peukalokiilan jälkeen laittaa kymmentä silmukkaa. Värit on oikein kivat ja sopivan harmoniset, tällaisia pitää tehdä enemmänkin jatkossa. Ohuempi lanka tosin olisi pop. Lapanen on aika tiukkaa neulosta, joten sikäli kivat tulevissa talven lumileikeissä (saattaa kyllä lumet olla jo sulaneet ennenkuin nää on valmiit, sen verran monesti olen jo purkanut...)

Lukunuttu (tai mikähän on kaunis suomennos sanalle shrug) suunnitelma on edennyt jo niin pitkälle että tiedän jo langan, puikot ja mallineuleen. Nyt pitäisi enää saada aloitettua se. Tarvetta nimittäin olisi. Joku ponchokin menisi...

Ainiin, vaikka lankahamsterikisasta pudottauduin pois, niin hyvin olisin voinut näköjään jatkaa, sillä lakossa ollaan edelleen. Mitään lankoja en ole ostanut sitten tammikuun. Yhdet ainoat langat kiinnostaisi, mutta niitä ei näytä saavan. Pöh.

Päivän ilopilleri on kyllä Kirjastojen Frank-monihakupalvelu. Olen pitkään haaveillut Cheryl Oberlen Folk Shawls kirjasta. Nyt kun Frankin hakuun tuli myös kuntien ja kaupunkien kirjastot, niin johan tuokin kirja löytyi suomalaisesta kirjastosta. Tämä ja Nancy Bushin Folk Socks odottavat minua kirjastossa.

perjantaina, maaliskuuta 17, 2006

Yllätyslapaset

Sisareni ihastui unelmalapasten väreihin, joten kun näiden lapasten loppulangat sopivasti osuivat silmiini ennen Helsingin reissua, päätin napata ne mukaan ja aloittaa niistä lapaset hänelle. Lankahamstereiden toiseksi viimeisenä päivänä aamulla seitsemältä aloitin lapasen silmukoiden luonnin lentokentällä konetta odottaessani ja neuloin kierreraitaa siinä koneeseen pääsyä odottaessani. Tämä hymyilytti kovasti, sillä muistelin samalla miten tuskaiselta kierreraidan tekeminen tuntui silloin kun omia lapasiani tein noin puolitoista vuotta sitten. Taito näköjään karttuu...

Ensimmäinen lapanen valmistui samana iltana ja toinen seuraavana päivänä. Lentokoneen laskeutuessa Joensuuhun, puuttui toisesta lapasesta enää 7 kerrosta peukalosta. Molempiin päiviin sisältyi tarpeeksi palavereja ja muuta neulonta-aikaa.

Ohje: perinteinen (Mary Olki), kuvio Anna Zilboorgin kirjasta Magnificent Mittens
Lanka: Sandnes Lanett ja Drops BabyUll, molemmat merinovillaa

Puikot: 2,5 mm ja 3 mm

sunnuntaina, maaliskuuta 12, 2006

Lomapuuhaa

Töitä ja kaikkea muuta tuntuu tunkevan ovista ja ikkunoista, mutta onneksi parille lomapäivälle oli aikaa ja erityisesti tilausta. Keilailua ensimmäistä kertaa lasten kanssa (jotka innostuivat tosi paljon) sekä laskettelua ja hiihtoa ihanassa kevätauringossa. Oikein kivaa, erityisesti se hiihto, sillä nyt minulla on ensi kertaa omat sukset noin viiteentoista vuoteen. Enää pitää saada itsensä lähtemään ladulle tarpeeksi usein.


Kevätaurinko alkoi myös kutittamaan viherpeukaloa, ensimmäiset versot on ikkunalaudalla kasvamassa. Nämä tosin eivät koskaan mihinkään maahan asti päädy, vaan lapset jo kovasti odottaa milloin herneenversot ovat tarpeeksi isoja jotta niitä voi syödä.

Lomapäivien automatkoilla ja illan leffatuokioiden aikana valmistuivat nämä sukat

Ohje: Aran Sandal Socks, kirjasta Socks, socks, socks
Lanka: Novita Nalle

Puikot: 2,5 mm


Tietysti ohjetta piti vähän muokata omaan tyyliin sopivaksi. Oikein kivat sukat ja kantapään tekeminen oli hauskaa kun se oli tosiaankin erilainen kuin tavallisesti.

Nyt ei tunnu inspiraatiota riittävän isoille töille, tyttärelle aloitettu villapaita tuolla odottaisi tekijäänsä, muttei kiinnosta. Vika on varmaankin siinä että odotan koko ajan milloin Joen Lankaan saapuisi sitä yhtä lankaa jota kaipaan erääseen projektiin. Eipä auta kuin odotella. Lähdenpä vääntämään vaikka lapasia tyttären uuteen takkiin sopivalla sävyllä ;-)

lauantaina, maaliskuuta 04, 2006

Palmikot

Palmikkopipo on pitkään ollut haaveissa ja nyt vihdoin sain kaivettua langan esille. Palmikkoa oli ihan kiva tehdä, tosin totesin hammastikun sopivan paremmin silmukoiden siirtelyyn kuin palmikkopuikon. Se puikko on liian iso ja liukas. Mulla olisi haaveissa vähän isompiakin palmikkoneuleita, uskaltaisikohan sitä jotain niistä oikeasti aloittaa?

Ohje: Elsebeth Lavoldin Viikinkineuleet, Ragna-myssy
Lanka: Mailikin kasvivärjätty villalanka
Puikot: 5 mm


Palmikko-osuudessa on pari mallikertaa enemmän ja yläosassa siten enemmän silmukoita ja erilailla sijoitellut kavennukset kuin ohjeessa.

Pirkka muisti minua olympialaisvoitolla, nyt olisi monta niksiä testattavana ;-)