keskiviikkona, heinäkuuta 19, 2006

Lomailua

Lomalla on ehdottomasti päästävä pois kotoa joten meidän perheen lomareissu suuntautui tänä kesänä Turkuun, josta pyörähdimme Muumimaahan, sieltä Uudenkaupungin kautta Yyteriin ja täältä Oripään Sisustus- ja kangastalon kautta Puuhamaahan. Me telttailemme, tosin Turussa olimme hotellissa pari yötä, ja voimme suositella Uudenkaupungin ja Yyterin leirintäalueita.

Kangastalossa käyntiä en välttämättä suosittele ellet ole tilkkuihmisiä (=kankaat) tai muuten omaa paljoa rahaa kalliiden tuotteiden ostamiseen.

Lomakäsityönä mukana oli mummilleni syntymäpäivälahjaksi tuleva huivi

Ohje: Kiri All Tangled Up (pdf)
Lanka: Misti Alpaca Lace n. 50 g
Puikot: 3,5 mm


Huivissa on vain seitsemän kokonaista kuviota koska ajattelin pienemmän olevan mummilleni monikäyttöisemmän. Korvasin ohjeessa olleen reunuksen LeafLace huivin reunuksella, tämä tuo minusta paremmin näkyviin huivin kuvion.


Muut kesäloma käsityöt eivät tällä kertaa olleet niitä ihan perinteisimpiä.

Meillä on nimittäin laatoitettu. Vieläkin olisi vähän tekemistä reunakivien kanssa, mutta onneksi se itse laatoitus saatiin tehtyä ennen eilisiä vesisateita.

Lomalla on myös päädytty kauppoihin, tosin lankakauppoja en kauheasti ole yrittänyt löytää, mutta jotain on silti mukaan tarttunut.

Rauman vanhasta kaupungista löytyi ihana pikkukauppa Päkäpirtti joka sijaitsee Kuninkaankatu 7:ssä (sisäpihalla). Yrittäjä, Soile Pirppu, värjää itse kasviväreillä lankaa ja neuloo niistä langoista uperita villapaitoja. Lankaa on myös myytävänä.

Minä ostin tämän kerän, kerän pohjalankana on Pirtinkehräämön harmaameleerattu lanka joka on värjätty pietaryrtillä.

Lisäksi varastoa on tullut kartutettua erinäisillä puuvillalangoilla
Kiri scarf with alternative edging
ja vähän villaisemmilla versioilla...
Kiri scarf with alternative edging

8 kommenttia:

 1. Että toi kiri on ihanan näköinen...sellasen mäkin meinaan jossain vaiheessa viel tehdä..kun vaan noita muita töitä sais ensin jaloista pois ja valmiiksi=)

  VastaaPoista
 2. Kiri on kaunis ja tuo erilainen reunus sopii siihen tosi hienosti!

  VastaaPoista
 3. Pelkkä ajatus pihalaatoista ahdistaa... Hyviä lankalöytöjä olet tehnyt ja Kiristä tuli kaunis! Vastahan sie sen aloitit, miten se jo nyt on valmis? :)

  VastaaPoista
 4. Kaunis kiri. Meillä myös pihalaatta työmaa lähiaikoina. Tuo Rauma juttu kiinnosti, jokohan tänä kesänä menisin Raumalle. Bensan hinta on vaan niiin inhottavan korkea!

  VastaaPoista
 5. Hyvä kiri :-)
  Mistä vesisateesta puhuit - lähetä sitä tänne pääkaupunkiseudulle, ei ole satanut yli kolmeen viikkoon. Luonto on jo alkanut kärsiä :-(

  VastaaPoista
 6. Ensivierailulla. Sinulla on mukavia juttuja, upeita töitä ja kauniita kuvia.

  VastaaPoista
 7. Kiitoksia Kiri-kehuista ja Tellulle muistakin. Kiri ei olisi vielä valmis jos siitä olisi pitänyt isompi tehdä, onneksi ei pitänyt. Rauman vanha kaupunki on kaunis, voin suositella.

  VastaaPoista