torstaina, tammikuuta 05, 2006

Vuoden aloitus

Lupaavasti alkaa tämäkin vuosi... tällä kertaa helmitilauksella.

helmet
Kun en Villihelmestä ja Sayilasta löytänyt mieleisiäni, lähdin amerikanmaalle shoppaamaan ja BeadStudiosta saapuivat kuvassa keskellä olevat helmet (vai miksi noita metallisia kuvioita sanoisi). Ympärillä olevat pussukat ja punaiset pienemmät helmet löytyi HobbyPointista kun kävin taas Helsingissä pyörähtämässä. Beadstudion paketti tuli pikana ihan ovelle asti, vain viikossa ja tilauksen postikulu oli kuitenkin jäänyt viiteen dollariin, vaikka sivuilla sanotaan ulkomaisten tilausten toimituskulujen olevan kymmenen dollaria.

Helsingin reissulla päädyin Suomalaiseen Kirjakauppaan ja sieltä löytyi upea ristipistokirja, Donna Kooler's Great Cross Stitch Gifts. Suivaantuneena siitä että Suomalaisessa ei mitään ulkomaisia neule/ristipisto tms kirjoja ollut, lähdinkin Akateemiseen jossa totesin että Big Book Of Knitting Patterns kirja on laitettava hankintalistalle. Siinä oli tosi hyviä mallineuleita.

Tuo Koolerin ristipistokirja tietenkin lähti mukaani ja siinä oli mm ihana köynnöskuvioinen kirjanmerkki. Tästä ja kirjan toisesta samankaltaisesta pyöreästä mallista osia yhdistäen ja omin lisäyksin väänsin eilen itselleni mallin ovaalin muotoisena. Ovaalin siksi että aion tuon kuvan pistellä aiemmin ostamaani neula-/saksilaatikkoon.

Nyt pitää sitten ehdottomasti jättää ostelut vähäksi aikaa, eihän tässä muuten ikinä saa mitään tehdyksi kun koko ajan tunkee jotain käsityötavaraa ovista ja ikkunoista. Ideoitakin olisi täällä vaikka muille jakaa, laukkua, pipoa, lapasta, ristipistoja, helmiä... Niin jotta tän vuoden lankahamsteritempaukseen aion osallistua.

Tässä vielä viime vuoden viimeinen valmistunut työ. Tämä tuli pojalleni.
t-bird scarf
Ohje: Scarves, A Knitter's Dozen -kirjasta T-Bird Scarf
Lanka: Novita Wool
Puikot: 3,5 mm

1 kommentti: