tiistaina, marraskuuta 29, 2005

Joululahjatehtaalta...

...hyvää yötä. Monenlaista on saatu valmiiksi ja vielä viimeiset viimeistelyt olisi edessä (isoimmat on tietty totaalisesti kesken). Ryhdyin joulukorttejakin tekemään, mutta kun kuumaliimapistooli päätti olla särki, teinkin sitten ihan toisenlaiset kortit. Joku on mun varastoihin näitä tarpeita tunkenut... Tän vuoden kortin kuvan laitan vasta sitten kun ne on perille päässeet.

lintu
Lintumies viettää syntymäpäiviä (ihan yllättäen... miten ne synttärit aina pääsee hiipimään?) joten pieni lahjus hänelle tuli tehtyä.

torstaina, marraskuuta 24, 2005

Have a nice day...

...tadattaadddaa... Bon Jovin uusinta tässä kuuntelen...

Mutta sitten asiaan, messuilta tuli mukaan raahattua kasa esitteitä, tässä parhaimmat linkit:
Esitteiden plaraamisen lisäksi täällä on syntynyt kännykoruja
kännykorut
Näitä oli kyllä kiva tehdä, tuon pyöreän osan tekeminen metallilankaan oli aika haasteellinen juttu, mutta alkoihan se onnistua kun tarpeeksi yritti. Totesin että ihan pyöreät pihdit olisi varmaan hyvät, meillä ei sellaisia ollut. Hampaattomat pihdit sentään Miehen työkaluvarastosta löytyi. Kun sain nämä tehtyä, totesin että mun ikivanhassa rouskussa ei näköjään olekaan paikkaa mihin tälläisen laittaisi. Höh.

Eilinen ilta sujui rauhallisesti sohvan nurkassa istuen ja sisustusohjelmia tuijotellen, niin ja tietysti neuloen. Ehkä nuo joululahjat vielä valmistuu... Joululahjoiksi tehdyt jutut julkistan joskus joulun aikaan (kun on tuolla Vancouverissakin saatu paketit auki). Mä en oikein tiedä miten suhtautuisin siihen että Mies joutuu luultavasti olemaan töissä aattoillan. Toisaalta rahaahan siitä saa, mutta kyllä mä kuitenkin olisin halunnut että se olisi kotona. Tylsää.

sunnuntaina, marraskuuta 20, 2005

Jatkanpa vielä...

Kun tää dementia on jo iskenyt niin ei kaikkea voi millään muistaa kerralla...

Piti noista messuista vielä mainita että mä kyllä tykkäsin niistä, tosi paljon oli kaikkee kivaa ja erilaistakin kuin viime vuonna, mutta isot ständit (kuten Novita ja Tekstiiliteollisuus) oli ihan onnettomia, niillä ei ollut siellä oikein mitään. Vihreältä vyyhdiltäkin olin odottanut enemmän. Pirkanmaan käsi-ja taideteollisuus ry:n ständi oli tosi kiva, ne helmivirkatut matot oli upeita! Sellaisen minäkin haluaisin, mutta epäilenpä että ei siitä mitään tulisi kun siitä matosta tulee aika painava (mulle ei ihan minimatto kelpaisi).

Novitan osaston ohi kävellessäni perjantaina tuossa vähän ennen viittä niiden markkinointipäällikkö sattui siinä tokaisemaan, aika tyhjiä lankalaatikoita katsellessaan, että "näinköhän meillä on huomiseksi mitään myytävää..." En kyllä ymmärrä miten ihmiset viitsi sieltä niitä lankoja rohmuta, melkein halvemmalla moisia irtoaa Anttilasta. Ehkä mä olen poikkeava, ei mua niiden huopanen tai hippy kiinnosta yhtään. Novitan muotiesitys sai mussa aikaan lievää hörähtelyä kun samainen markkinointipomo messusi että on tosi muodikasta kun neulotaan 10 jopa 15 mm puikoilla paksuista ei niin villaisista langoista. Omissa käsissäni oli samaan aikaan valmistumassa ohuen ohuesta alpakkalangasta huivi ja puikotkin on vaan neloset. Mitään en ole tainnut noin isoilla puikoilla neuloa, koskaan... no mä en taidakaan olla muodikas.

Laukkunäyttely sai ideoita pyörimään päässä. Bongasin sieltä neulontalistan Mirjan tekemän avainlaukun ja joensuulaisen Marjan tekemän kravattilaukun. Kisan voittanut koivulaukku oli musta vähän aneeminen, se oli jotain ihme kangasta.

Kävinpä sitten messuilla...

Oijoijoi... Lompakko olisi pitänyt parempana että en minnekään messuille olisi edes lähtenyt, mutta kun tuli lähdettyä niin tällaista sieltä löytyi:
messuilta
Hahtuvaa ja silkkivillaa, kerijälaite, heijastinlankaa, sukkalankaa, helmiä, tarroja joulukortteihin, villahahtuvia ja pellavaa, nappeja, puikot, piparimuotit, joulukoristeet...

Näille kaikille on suunniteltu kohtalo, joten voinette odottaa jatkossa hahtuvatossuja, -laukkua, villasukkia, värjättyä lankaa, joulukortteja, huopatonttuja, huovutetut korvaläpät ja kännykoruja, vain joitain mainitakseni... ;-)

Matka oli pitkä, kymmenen tuntia bussissa vaati rankat huvit eli matka sisälsi tiukkaa neulomista ja rokkia korvalapuista. Joululahjatyö edistyi hyvää vauhtia, ehkä vielä on toivoa että se jouluksi valmistuisi...

ps. tiedättekö muuten että Yön konsertin narikassa ehtii hyvin neuloa sukkaa...

torstaina, marraskuuta 17, 2005

Hoppua, hoppua, hoppua, eikö sille näy loppua?

Susanna ihmetteli mitä tekemistä ihmisillä on etteivät ehdi bloggaamaan... Kyllä puuhaa riittää.

Mun päiväni kuluvat töissä, lasten hoitoon viennissä/haussa, lasten harrastuksien kuljetuksissa, ruoanlaitossa, vaatehuollossa, yleisen siisteyden ylläpitämisessä ja käsityöaikaa on oikeastaan vain iltaisin lasten nukkumaanmenon jälkeen. Jos silloin nettailee, ei käsitöitäkään tule tehtyä eikä sitten ole oikein mitään aihetta mistä blogata (kun nyt blogini nimenomaan niitä käsittelee). Niin ja tietysti se kamalin pahe, nukkuminen. Ikävä kyllä mun on nukuttava noin kahdeksan tuntia yössä, muuten musta ei oo mihinkään.

Toisten blogien lukemiseen ja oman päivitykseen käytetty aika tulee nipistettyä yleensä työpäivästä, se korvaa puuttuvan kahvitauon. Lasten kanssa pitää varata aikaa myös siihen yhdessä sohvalla istumiseen ja kikatteluun. Lisäksi kuvakäsittelyä ei voi tehdä työkoneella, joten on avattava toinen kone ja sitäkään ei huvittaisi enää työpäivän päätteeksi tehdä.

Kaiken tämän välissä sitä sitten pohtii että mitä muuta sitä voisi elämällään tehdä ja voisiko olla muutakin kuin kiirettä koko ajan?

Onneksi sentään on viikonloppu tulossa, lapset menee hoitoon mummolleen, joten on aikaa ihan vaan itselle.

No se ajanpuutevalituksesta, vilkaistaanpa sitten mitä olen saanut aikaiseksi muutaman Helsingin lentokonereissun aikana.
virkkausta
Tästä on tulossa Mary Oljen Kauneimmat pitsit kirjan ohjeen mukainen pöytäliina, en tiedä vielä miten iso, tällä ei ole mitään aikataulua tai tarkoitusta, kunhan vaan haluan tuollaisen tehdä ja käyttää lentomatkat johonkin muuhun kuin istumiseen.

Huomenna Tampereelle, matkakäsityöt on jo valittu ;-)

maanantaina, marraskuuta 14, 2005

Varmastikin olen sairas...

Tänne on nimittäin iskenyt pahemmanlaatuinen siivous- ja kokkausvirus. Olen todennut että syynä täytyy olla uuden asuntomme, joka on sellainen että sitä ihan oikeasti haluaa pitää siistinä. Kokkaaminenkin on kivaa kun voi kattaa pöydän kauniiksi ja nauttia siinä hyvästä ruoasta ja ympäröivästä tilasta. Viikonlopun saldona oli parikin uunissa haudutettua liharuokaa kun meille ajautui vuolukivinen pata. Totesin padan todella mahtavaksi ja erityisen hyväksi meille koska satumme asumaan talossa jossa on suora sähkölämmitys. Sähköä kuluu vähemmän kun pataa pidetään lämpimässä uunissa vain jonkin aikaa jonka jälkeen virta katkaistaan ja pataan varautunut lämpö hoitaa loput.

Lauantaina sain herätyksen ryhtyä neulomaan joulusukkia itselleni (idea näistä on muhinut ainakin kolme vuotta...). Pari tuntia tuli neulottua ja seuraavana päivänä koko homma meni purkuun, malli ei sopinutkaan tarkoitukseensa. Aloitin sitten uudelleen samaa vähän erityylillä, katsotaan miten käy.

Shaped Triangle -huivi voi hyvin, vähän liiankin sillä muistelin että ensimmäistä kuviota pitää neuloa kunnes silmukoita on 391, niitä pitikin olla 319... Onneksi seuraava kuvio kävi kuitenkin silmukoiden määrään joten suurta purkamisoperaatiota ei tarvinnut tehdä (toisaalta itseni tuntien, näinköhän olisin koskaan sitä tehnyt, olisin vain jatkanut samaa kuviota hamaan loppuun asti...).

Huomenna taas kerran lentokoneeseen, virkkaustyö edistyy aika hyvin kun näitä reissuja on nyt melkein joka viikko.

Niin ja perjantaina alkaa Kädentaitomessut Tampereella, ei kun sinne sitten...

tiistaina, marraskuuta 08, 2005

Neulemeemiä

Kati laittoi meemin tänne, joten tässäpä mun mielipiteet.

Mieluisin lanka millä olet neulonut?
Mä pidän eniten ohuista langoista, alpakka- ja merinovillalangat on parhaita.

Suosikkipuikkosi?
Addin pyöröt, bambuisetkin käy. Mieluisin koko on ehkä 3, mutta skaala 2,5 - 5 mm välillä on sopiva mun käsiini. Isommat alkaa tuntua haloilta. Kyllä niillä neuloa voi, mutta ei välttämättä kauhean pitkään tai varsinkaan koko aikaa.

Kamalinta mitä olet neulonut?
Korvaläppäpipo Jussista. Sen mitat meni ihan pieleen, ja reunan viimeistely ei onnistunut ollenkaan. Hän häpeää tälläkin hetkellä kaapin nurkassa ja odottaa mitä inkvisitio päättää hänelle tehdä joskus hamassa tulevaisuudessa.

Paras ohje millä olet neulonut?(et ehkä käytä neuletta, mutta sitä oli hauska tehdä)
Tykkäsin tosi paljon HeartStringsin Cascading Hearts ohjeesta, se taitaa itse asiassa olla ainoa yhtään sukkaa isompi työ jonka olen tehnyt samalla ohjeella kahdesti. Voisin tehdä vieläkin uudelleen, mutta jospa ensin nuo kaikki muut huivit joita on suunnitelmissa...
sydan1

Tärkein neulontatekniikka:
Osata neuloa siistiä nurjaa, samalla kireydellä kuin oikeata.

Paras neulekirja ja tai -lehti?
A Gathering of Lace, Mary Oljen Lapaskirjat. Neulelehdissä ei ole suosikkia, mitään niistä en tilaa kun tekemistä riittää ilman jatkuvia uusia ideoitakin (ja halvemmalla saa selata nuo kirjastossa, kotimaiset siis). Ostan jonkun jos siinä on tarpeeksi hyviä ohjeita.

Mieluisin knit-a-along?
En ole yhteenkään osallistunut. Aioin osallistua toiseen Mystery Shawliin, mutta enpä ole ehtinyt aloittaakaan, enkä nyt taidakaan kun huivi ei kuitenkaan tunnu miellyttävän mun silmääni. Ylipäänsä mulle ei sovi käsitöiden kanssa aikataulut, aikatauluja on työn ja muun elämän kanssa ihan tarpeeksi, näitä teen koska haluan ja jos valmista ei tule ajoissa, niin ei siitä tartte sitten stressiä ottaa. Lahjojen suhteen vähän sama, valmistuu jos on valmistuakseen. Jos ei, niin ostetaan jotain.

Mieleisimmät neuleblogit?
Seuraan yli sataa blogia, neuletiheys, Lauran blogi, Merrun puikot ja Susannan käsityöt luen ehkä ensimmäisenä päivittyneistä. Ulkomaisia blogeja luen ihan satunnaisesti jos joku linkki sinne vie.

Mielisuunnittelija?
Ei ole. Teen sellaisia juttuja mitkä silmää miellyttää.

Mitä neuletta pidät eniten (kuva olis yllätys)?
Villasukkiani, hartiahuiviani. Huivin kuva yllä, sukat sijaitsee nyt väärässä päässä Suomea tai oikeastaan minähän sitä väärässä paikassa olen.

Vastauksia tähän meemiin lukisin jatkossa mielelläni vaikka Merrun puikot ja Puikkopyörre -blogeista.

perjantaina, marraskuuta 04, 2005

Jouluhaaveita

Ihastuttavaa, uusin Kotivinkin Joulu-lehti löytyi viikolla postilaatikosta. Tämä lehti on jo monta vuotta saanut minut haaveilemaan joulusta, sen tunnelmasta ja koristeista. Joulu on ehdottomasti lempijuhlani. Nytkin tekisi mieli alkaa kaivella koristeita esille ja tehdä uusia, eikä yhtään tunnu liian aikaiselta. Kangassydämiä ristipisto- tai nappikoristeella, joulupalloja jne... Jospa saisin miehen houkuteltua että voitaisi ulos virittää havuköynnös valoineen, onhan jo pyhäinpäivä.
lehdet
CrossStitch Favourites lehti löytyi Anttilasta ja pakkohan se oli ostaa kun ohjeina oli pari FlowerFairyä ja muitakin kivoja malleja. Tässä kohdassa ei ehkä kannattaisi muistaa että edellinen Favourites lehti tuli ostettua pari vuotta sitten ja vasta yksi työ siinä olevista ihanista malleista on tehty... No, onhan tässä ihmisellä aikaa vielä tehdä näitä, toivottavasti.

Kummityttärellemme lähtevät syntymäpäivälahjaksi nämä säärystimet.
saarostimet
Ohje: omasta päästä
Lanka: Novita Isoveli, 100 g
Puikot: 5,5 mm

Kävin eilen Joen Langassa hakemassa taas yhteen ideaan tarpeita, kankaita tällä kertaa. Samalla reissulla hipelöin lankojakin (tietenkin) ja kaupassa päätin että teenpä minäkin BB-pipon.
bb-myssy
Ohje: Lauran blogista
Lanka: Gedifra Fashion Trend Stripe (51% villaa, 49 polyakr.), 40 g
Puikot: 5 mm
Tätä lankaa olen jo pitkää halunnut ostaa ja kokeilla, tää pipo oli just hyvä kokeilukohde. Voi kyllä olla että mä en tuota pipoa saa käyttää, kun taisi tuo mun neitini siihen ihastua. Lanka oli oikein kivaa neuloa, välillä vähän jakautui. Tästä langasta voisi edelleen jatkaa haaveilemista, yksi pusero olisi kiikarissa...

Ja asiasta kolmanteen, on se kumma miten työt onnistuu ahdistamaan ihmistä. Olen kyllä todennut että mitä enemmän työt mua kiukuttaa, sen enemmän inspiraatiota käsitöihin tulee. Tälläkin viikolla olen jo kehitellyt vaikka kuinka monta juttua jotka syntyisivät noista varastossa olevista langoista (huomaatteko, onkohan jotain järkevöitymistä tapahtumassa kun en heti suunnittele uusien lankojen ostoa), nyt pitäisi vaan enää kehitellä sitä aikaa. Toisaalta, mikäpä kiire tässä on.

Lainasin kirjastosta toissa päivänä kirjan Hullu työtä tekee, kun pitäisi jotenkin osata jäsentää työntekoani. Tästä kyllä huomaa että mä oon vanhentunut, sillä ikinä ennen ei mua tälläiset "syvemmän ajattelun" kirjat ole kiinnostaneet. Aiemmin sitä on vaan porskutettu eteenpäin minkä on ehtinyt sen suuremmin pohtimatta. Kai tää ihan tervettä on, nimittäin se että välillä pohtii mihin oma elämä vie ja mihin sen haluaisi vievän.