torstaina, elokuuta 25, 2005

Ohhoh...

Tajusin tässä justiinsa että mehän ostaa pätkäytettiin uusi pesukone, nyt on kaikki huovutussuunnitelmat laitettava uusiksi, sillä uusi kone varmaan huovuttaa paremmin kuin toi meijän vanha... Jos kellään on LG:n 7 kilon konetta ja siitä huovutuskokemuksia, niin olisi niistä kiva kuulla.

Hesan reissun aikana syntyi seitsemän pikkuenkeliä. Sen verran nopeita ovat tehdä, että kävisihän nuo vaikka joulukortteihin, pitääpä harkita sitä, toisaalta ehkä laitan sellaisia vain harvoille ja valituille jotka "ansaitsevat paremmat" kortit. Tai sitten ihan muuhun.

Oi voi, olisipa muutto jo ohi, sormet syyhyää päästä laittamaan kaikkea siellä paikoilleen ja sisustamaan (tosin päätin jo etten uusia verhoja osta, mutta ehkäpä sitä ei millään voi välttää... eihän?). Hemtexiltä löysin vihdoin lakanat jotka kelpuutin meille. Kaupat on niin täynnä kaikkia lakanoita että on ihan kummallista että puolen vuoden etsinnän jälkeen nyt vasta tärppää, mutta syynä onkin se että mulle ei ole nuo punaiset ja siniset lakanat kelvanneet vaan vihreätä sen on pitänyt olla ja kuvionakin vielä jotain muuta kuin raitaa tai palloa. Sitä tiettyä kun on saatava, niin vaikeetahan se on...

Tänään pikapikaa JoenYöhön ja illalla hyvin meitä palvellut pesukone lähtee muille maille. Jos joku kaipaa astianpesukonetta, niin täällä olisi yksi 6,5 vanha vailla uutta omistajaa.

tiistaina, elokuuta 23, 2005

Kummallista...

Oman koneen ollessa rikki ja kun tuo muuttokin ovelle kolkuttelee, on näköjään bloggailukin jäämässä ihan sivuraiteelle. Tosin ehkäpä se on ihan hyvä, olen minä sen verran paljon teidän kaikkien muiden käsityöläisten ja neulojien blogeja lukenut viime aikoina. Sekin kummastuttaa että eilen lentokoneessa ja illalla yöpaikassa ei yhtään "käsityöttänyt" (eikös ole hyvä sana? ;-) ). Kävin sitten lähimmällä ärrällä ostamassa pokkarin ja ajattelin että luen sitä pikkaisen ennen kuin nukahdan (on taas jäänyt nukkuminen vähän vähälle, stressiä varmaan, miksihän *retorisena*), mutta kirja vei mukanaan ja se oli pakko lukea loppuun.

Tänään työpalaverissa sainkin sitten kaivettua virkkuun esille ja pienen pienellä koukulla sitten virkkasin enkeliä. Ajattelin kokeilla josko siitä saisi kivan joulukortin tai kirjanmerkin kun ompelisi sen kiinni kankaaseen.

Työhuoneen sisustusta (ja muunkin talon, ne tapetit on nyt irti, mutta maalaaminen ei siltikään vielä onnistu hyvin kun pinta on liian epätasainen, jatkamme kehittelyä) olen tässä pohdiskellut ja tullut siihen tulokseen että tuon meidän entisen kulmalundian lisäksi tarvitaan viereen pöytä jolle tulee toinen tietokone (kun siis se eka saadaan kuntoon tai ostettua uusi) ja ompelukone pysyväispaikalle. Kirjahyllyjä tulee pari kappaletta joihin voi sitten laittaa lehtikokoelmat ja kaikki käsityökirjat. Niin ja tietty ne langat. Tosin varmaan sinne ne kaikki muutkin taloutemme kirjat tullaan sijoittamaan koska olohuoneeseen ei ehkä mitenkään kauniisti kirjahyllyä saa ja sitäpaitsi mä haluaisin sitten Boknäsin kirjahyllyn ja nehän ei maksa siis oikeastaan mitään... eihän? Toinen vaihtoehto olisi noiden kirjakaruselli.

Tästä voi ehkä päätellä että meidän taloudessa ei kirjoja kovasti ole, eipä niin, sillä pari vuotta sitten oli pakko ryhtyä karsimaan jostain kun oli saatava aikaiseksi etätyöpiste kotiin ja kirjat saivat silloin kohtalon lähteä. Jäljelle jäivät vain rakkaimmat ja tarpeellisimmat. Tämän jälkeen kirjoja onkin ostettu suuren seulan kanssa, vain parhaat saavat tulla meidän hyllyyn asti jäädäkseen. Täytyy myöntää että nyt on vähän alkanut lipsumaan käsityökirjojen kanssa, mutta kyllä mä edelleen kirjaston kirjoja paljon käytän enkä näkemättä kirjaa osta, ainakaan ihan heti, harkitsematta.

tiistaina, elokuuta 16, 2005

Lapaset jatkuu...

Niitä kuvia laittaisin tosi mielelläni lapasista ja talostakin, mutta kun ei millään ehdi ryhtyä asentamaan mitään kuvankäsittely softaa tähän työkoneeseen ja oma kone on edelleen särki, ei ole ehtinyt ehjätä sitäkään. Kai se pitäisi jo raahata johonkin korjattavaksi mutta kun ei sitäkään olevinaan ehdi ja toisaalta atk-alalla olevana sitä ajattelee että kyllä minä itsekin tuon osaan...

Kasvivärjätyt langat on kuvissa heinäkuun kuudennen ja kahdenkymmenentoisen päivän postauksissa. Nää lapaset joita nyt kolmatta teen, tulee niistä langoista jotka on siinä kuudennen päivän kuvassa. Yksi vasemman käden lapanen on melkein valmis, peukku on vielä kesken.

Jäin eilen illalla pohtimaan miten sitä tälläisen voisi estää ja totesin että ainoa tapa olisi varmaan se että lapasen molemmat puolet olisivat täsmälleen samannäköiset ja peukku tehtäisi juuri siihen rajalle, tällöin ei olisi väliä minkä käden lapanen on kyseessä. Toisaalta muhun vetoaa suunnattomasti juuri tälläinen että kuviot ovat erilaiset ja peukalolle tehdään kiila. Tuollaiset lapaset on mun mielestä tosi kauniit.

Ja vielä siitä tapetin irrotuksesta joka on edelleen vaiheessa uudessa asunnossa... Koska se homma on ollut tuhottoman hidasta vaikka tapetinirrotusainetta ja liisteriä on levitelty hurjasti tapetin päälle, kävin eilen paikallisessa tavarataivaassa ostamassa sellaisen kuumaa höyryä puhaltavan vekottimen (jollaista tv-shopissakin mainostetaan) ja sehän tepsii, ihan oikeasti. Ensin tapetin päälle vähän vesi-liisterisekotusta ja sitten sillä koneella höyryä. Eilen saatiin irrotettua tapettia melkein kolme neliötä tunnissa. Kohta sitä pääsee jo sitten maalaamaan, wow!

maanantaina, elokuuta 15, 2005

Parit lapaset

Kasvivärjätyistä ja valkeasta langasta neulomani lapaset alkoivat valmistua vauhdilla lauantaina kun toista niistä neuloin sukujuhlissa keskusteluiden lomassa. Eilen illalla kun kaivoin lapasen esille neuloakseni siihen vielä kärjen, totesin että taisi ne keskustelut hieman haitata neulomista, siitä tuli oikean käden lapanen ja sellainenhan oli jo se edellinenkin...

Nyt mulla on sitten kaksi oikean käden lapasta ja purkaminen ei tietty ollenkaan kiinnostaisi. Koska lankaa riittää, niin ajattelin sitten neuloa samantien kaksi paria samanlaisella kuviolla, katsotaan miten käy, loppuuko valkea lanka liian aikaisin. Eilen illalla jo aloitin ja nyt on varmasti sitten tulossa vasemman käden lapanen.

Käykö kellekään muulle koskaan näin? Tää ei nimittäin ole mun ainoa kertani...

tiistaina, elokuuta 09, 2005

Tapettia...

Talo on nyt sitten meidän ja koska se oli jo tyhjä, pääsimme heti puuhailemaan ja muuttoa suunnittelemaan. Sitä tässä onkin sitten tehty, aloitimme repimään tapettia lastenhuoneista, aikamoinen homma, mutta kyllähän se siinä etenee kun vaan tarpeeksi kastelee.

Talo on kaksi vuotta vanha ja neliöitä on kaikkiaan 180, joten tilaa on ihan tarpeeksi eikä tartte pahemmin rempata. Lapsille hyvät huoneet, iso ruokailutila ja mulle ja miehelle molemmille tilaa omiin puuhiin. Työhuoneenkin saa lukkoon, enää ei tartte aina raivata kaikkia virityksiä pois ettei vaan termiitit niitä käy sotkemassa.

MM-kisojen avajaisia tuijotellessa valmistuivat kynsikkäät ja Branching Out huivi ja nyt päätin ryhtyä tuhoamaan lankoja joita on tullut joskus hankittua ja sävellän niistä jotain mukavaa. Katsotaan mitä siitä tulee.

(Kuvien kanssa sama ongelma jatkuu.)

torstaina, elokuuta 04, 2005

Aikainen lintu madon nappaa...

... vai olikohan se neulepuikot... Vähän on heikolle tuo uni jäänyt nyt loppulomasta, taitaa olla pahemman laatuista talokuumetta. Huomenna se on sitten meidän... JEE! Tänäkin aamuna tuli herättyä jo viideltä siihen kun nuorimmainen kömpi viereen ja vanhempi jo nukkui toisella puolella. Ei siinä "lämpöpattereiden paahteessa" sitten enää uni tullut silmään ollenkaan, joten neuloin jonkun aikaa ja kun ilma vähän lämpeni (kuudesta kymmeneen asteeseen) niin lähdin pyöräilemään torille. Kiva oli istua torikahvilassa ja katsella torimyyjien puuhia. Neulekin oli mukana, vähän kummastelevia katseita sain. Torilta ostin aamupalatarpeet ja kotona vielä nukuttiin kun takaisin tulin. Katoin aamiaisen terassille kun kerta kaunis ilma oli. Tosi ihana aamu!

(ja se kone on edelleen särki joten ei voi laittaa kuvia edes keskeneräisistä jutuista)