torstaina, maaliskuuta 31, 2005

Neularullia, onneksi ei trullia...

Heheh, kylläpä runosuoni pulppuaa... Neulerintamalla olen edelleen neulonut lehti-hartiahuivia, 60 senttinen pyöröpuikko on nyt oikein hyvä. Kolmas lankakerä on menossa, vielä siihen ainakin pari menee, luulisin, kun ei se vielä ole kauhean leveä.

Enemmän kuin neulomista on tullut harrastettua ristipistoja. CrecentDreams valmistui niin että siitä puuttuu enää vauvan sukupuolen mukaiset somistukset ja mahdolliset helmet. Pitää näitä harkita laitanko. Shepherd's Bushin needlerollit eli neularullat ovat mielestäni aivan upeita ja parissa illassa onkin valmistunut niistä yksi, Frendship Roll. Onhan nämä vähän käyttökelvottomia (kun ei pienten lasten kanssa voi neuloja näissä julkisella paikalla säilyttää), mutta ah, niin ihastuttavia. Näitä voisi ostaa lisää. Ajattelin äidilleni tälläisen tehdä äitienpäiväksi, yhdistelen siihen useampia erilaisia malleja, joten siitä tulee ihan uniikkikappale.

perjantaina, maaliskuuta 25, 2005

crescent

Kuvassa neulaamani huopaporkkana ja mummoni neuloma pääsiäiskananen.

Hartiahuivi on edistynyt jo pitkälle, puolentoista kerän verran. Aloitin työn 40 senttisellä pyöröpuikolla, vaihdoin pitkiin puikkoihin ja nyt tuntuu että pitää hommata vielä pidemmät pyöröpuikot.

Eilen neuloskelin Teho-osastoa tuijottaessa loppuun ehdottoman hyvän varastolankatuhousprojektin (huh, tulipa pitkä sana...) eli tein sukkapuikoille säilytyskäärön. Neuloin tän pyörönä, joten seuraavana on aikomus ottaa esille ompelukone, ommella reunat ja leikata neule. Pitää testata tätä tälläiseen ei niin suureen työhön, jotta uskaltaisi sitten myöhemmin käyttää tätä tapaa johonkin oikeaan neuleeseen. Tähän hurahti yksi kerä jotain vanhaa valkoista lankaa ja kuviolankaakin jonkin verran. Sekin erittäin hyvin marinoitunutta, käytin lankaa tyttäreni vaunupeittoon eli ostin sen noin 6,5 vuotta sitten.

Muutapa en ole ehtinytkään tehdä, eilinen piti käyttää varaston siivoamiseen kun se muuton jäljiltä oli edelleen ihan karmeassa kaaoksessa.

maanantaina, maaliskuuta 21, 2005

Virvon varvon

Oi mikä rauha meillä eilen olikaan kun ei ovikello pärissyt virpojien rampatessa ovella. Helsingin virvontatavat sai mut aina kiehumaan, joten kerrankin palmusunnuntai ei ollut tuskaa. Meidän lapset ei ole kovia virpomaan, muutama vitsa tehtiin ja niillä virvottiin lähisukua, tosin nuori herra olisi mielellään pärjännyt ihan yhdellä vitsalla, se kun oli aina pyytämässä vitsaa takaisin. Eikä ne suklaat tai yllätyksetkään mitään niin suurta suosiota saaneet, niistä jopa kieltäydyttiin. Mikäpäs siinä.

Virvontareissujen yhteydessä yritin päästä uusimmassa Kauneimmat Käsityöt lehdessä olleen kolmiohuivin ohjeesta selville, mutta ei siitä mitään tullut. Koko ajan on liikaa silmukoita puikolla. Jätinkin sen sitten häpeämään ja kaivoin esille aiemmin aloittamani pienen päähän laitettavan kesähuivin. Huivista tuli sopivan kokoinen ja kiinnitystä pohtiessani päätin tehdä huiviin nyöritkin itse. Juuri viime viikolla näin neulonta-listalla ohjeen kuinka nyöri (I-cord) liitetään valmiiseen neuleeseen, joten päätin sitten käyttää tätä ohjetta hyväkseni. Kyllä neulontalista on hyvä olla olemassa.

punainen huivi

Guardian Angelin pistely on myös jatkunut, nyt pääsin jo alaosan "nurmikkoon" johon tulee Caron Waterliliesin silkkilankoja. Lanka on aivan upeaa pistellä! Liukuu helposti kankaan läpi ja jälki on todella ihanaa. Tekisi mieli ostaa muutama lisätokkakin näitä (yksivärisiä) mutta jospa nyt ensin tuhoaisi nykyisiä lankoja pois.

Olenkin oikein ylpeä itsestäni, uusia lankoja ei ole tullut ostettua viiteen viikkoon ja niin paljon on hommia vielä kesken näistä nykyisistäkin neule- ja ristipistolangoista, että enpä taida ihan hetkeen mitään ostaakaan. Viikonloppuna löysin taas uusia ihania ohjeita joita tekisi mieli aloitella, mutta koitan pitää tässäkin vähän taukoa että saisi jotain valmiiksikin välillä.

Kätköistä löytyi myös ikiaikoja sitten käsityölehdistä otettuja kopioita. Meinasin jo ne heittää suosiolla roskiin, kunnes kuitenkin niitä ryhdyin lukemaan ja sieltähän löytyi juuri sopivia ohjeita mm. pienen pojan liiviin ja kääntövarsisukkiin. Nämäkin sitten siirtyivät arkistooni talteen.

perjantaina, maaliskuuta 18, 2005

Guardian Angel kutsui...

...nimittäin jatkamaan pistelyä. En ole pistoakaan tehnyt varmaan kymmeneen kuukauteen, mutta nyt kiinnostaa taas. Työ on aloitettu tyttöjen ompelulla, isomman tytön kasvot ja vartalo alkavat olla hyvin hahmottuneet. Parin tunnin pistely ei kyllä vielä kovasti mitään tulosta tuo, sen verran pientä nyherrystä tämä on. Niin ja tietenkin jos osaisi laskea oikein, niin ei tarvitsisi purkaa... Kyllä raivostutti kun huomasin yhden virheen noin sadan piston päässä. Ei kun purkamaan, on nimittäin vielä raivostuttavampaa korjata sen yhden virheen aiheuttamia ongelmia. Tämän jälkeen olen muistanut olla erittäin tarkka siitä mihin kohtaan pisto tehdään.

Toissapäivänä kävin kahlaamassa pajukossa hakemassa virpomavitsoja ja sain eilen pengottua pääsiäiskoristeet esille. Pääsiäiskranssi pääsi ulko-oveen, johan tuo joulukranssi onkin vähän kulahtanut. Tänään taitaa olla virpomavitsojen askartelun aika.

sunnuntaina, maaliskuuta 13, 2005

Pistoilua

Ristipisto innostus iski ja Mirabilian Crescent Dreams työ on jo valmistunut hurjasti kolmessa päivässä.

crescent

Kohta pitää lopettaa pistely siksi aikaa että lankalähetys Kanadasta saapuu, siskoni osti mulle sieltä lankoja ja hinta oli jotain aivan muuta kuin täällä.

Kun tuo langanostolakkokin ensi viikolla loppuu, pitäisi vähän käydä läpi mitä juttuja olikaan kesken ja mitä pitäisi tehdä. Tässäpä listaa mitä pussukoista löytyy:
  • vauvan raitapusero, ei enää kiinnosta, ehkä puran ja teen ilman raitoja
  • kirjoneulelapaset (väreinä musta ja kirjava kanadan lanka)
  • kaulahuivi mohairista ja Tangosta (sininen tällä kertaa)
  • pikkuhuivi punaisesta Butterflysta
  • neulepaita vihreästä Butterflysta
  • ranteenlämmittimet arjangon langasta
  • sukat regiasta (näitä on purettu ja neulottu uudelleen vaikka kuinka monesti kun ikinä ei ole silmukkamäärä hyvä tai on joku muu vika)
  • Guardian Angel ristipistotyö
  • Crescent Dreams ristipistotyö
Suunnitelmissa
  • kirjoneulelapaset ja -sukat (lapasiin Woolin beige ja kolme eri lilaa, sukkiin musta ja punainen Nalle)
  • hartiahuivi uusimman Kauneimmat käsityöt lehden ohjeella mohairista
  • vauvan haalarit
  • nuken makuupussi
  • nuken terälliset housut
  • mitähän muuta... eipä mieleen nyt tule, mutta kyllä näitä suunnitelmia riittää

torstaina, maaliskuuta 10, 2005

Pitsiä, pitsiä

Toinen pitsisukka sai parin ja neitokainen omat pitsipolvisukat. Kivat niistä tuli.

pitsisukat

Hamsteriaikana ei ole kauheasti tuota lankaa kulunut, kun olen enimmäkseen vaan näperrellyt pikkupuikoilla, mutta vähän yli puoli kiloa kai sentään.

Mitäs sitten tekisi? Vanhoja töitä olisi kesken, mutta toisaalta nyt pitäisi kuluttaa varastolankoja. Kirjoneulevillasukat Nallesta tai FairIsle-lapaset Woolista kuulostaisi aika kivalta. Ainiin, nytpä tiedänkin mitä teen. Sukkapuikkoja on kertynyt sen verran että ne eivät enää mahdu nykyiseen puikkosäilöön joten neulonkin niille toisen. Taidan neuloa sen pyörönä ja testata siihen miten neuletta leikataan.

Haaveilemiani kirjoja löytyikin kivasti kirjastosta ja kaukolainana toisista kirjastoista, joten nytpä pääsee ensin selailemaan sisältöä oikeasti ja sitten vasta ostaa kirjan jos vaikuttaa tosi hyvältä. Löysin kirjastosta näiden lisäksi
  • Debbie Blissin New Baby Knits (pari ihanaa palmikkoneuletta ja vauvan haalari (pupu tai hiiri), palmikkoneule kiinnostaisi kovasti)
  • Knitting FairIsle Mittens & Gloves (tosi upeita ohjeita, on varmaankin hankittava itselle)
  • Viikinkineuleet
Viikinkineuleet kirjassa olikin juuri ihana ohje Silketweed-langalle jota JoenLangassa hypistelin. Sain pidettyä itseni kurissa ja ostin vain puikot, mutta niitä liukuesteitä ei enää ollut.

maanantaina, maaliskuuta 07, 2005

Haaveita

Oijoijoi... On kovin vaarallista vierailla toisissa blogeissa. Sieltä voi... ei korjaan, sieltä SAA ideoita joita pitäisi aina päästä heti toteuttamaan. Kuten vaikka täällä oli tämä upea pipo. Tilaisinkohan ohjeen vai alkaisinko itse työstämään? Olisikohan mulla lankoja? Oranssia on ainakin vähän varastossa

Lisäksi pyörähdin amazonilla ja listasin muutaman kivan kirjan, play.comissakin näitä olisi, vielä ilman postikuluja...

  • Folk Mittens - Marcia Lewandowski
  • Folk Socks - Nancy Bush
  • Folk Shawls - Cheryl Oberle
  • Latvian Mittens: Traditional Designs & techniques - Lizbeth Upitis
  • Magnificent Mittens - Anna Zilboorg
  • Simply Socks - Anna Zilboorg
  • Traditional Fair Isle Knitting - Sheila McGregor
  • Traditional Knitted Lace Shawls - Martha Waterman
Pitää piilottaa visa...

sunnuntaina, maaliskuuta 06, 2005

Puikkojen kopinaa

Ei siis kilinää, olen nimittäin neulonut bambupuikoilla tuota pitsipolvisukkaa. Ja vielä niin innokkaasti että ensimmäinen sukka on nyt valmis ja toinen on ekassa kuviokerrassa menossa. Socks, socks, socks kirjan ohje on 3-4 vuotiaalle, oma tyttäreni on kohta 6 v, joten suurensin sukkaa niin että lisäsin varteen yhden kuvion (8 s) lisää, neuloin kuviota 7 kertaa, kahdeksannen kuvion kohdalla kavensin 8 s ja neuloin vielä 2 kuviota. Sitten kantapää ja kärkeen kuusi kuviota. Hyvä tuli.

Kyllä muuten tuntui kamalan raskaalta neuloa sukan resoria metallipuikoilla noiden bambuisten jälkeen. Nehän eivät paina oikein mitään.

Eilinen leffailta tuotti myös tulosta, puolikas kaulahuivi KidMohairista ja Tangosta tuli valmiiksi. Tämä menee äidilleni myöhäiseksi synttärilahjaksi. Virkkasin hänelle jo aiemmin huovutetut tossut, mutta ne olivat liian isot, joten ne päätyivät sitten mummilleni.

Tossuista mieleeni tuli että joku oli ostanut Menitasta sukkien pohjiin laitettavia jarruja. Mullekin sellaisia, olisikohan noita Joen Langassa? Pitää käydä kyselemässä, niille olisi käyttöä.

perjantaina, maaliskuuta 04, 2005

Matkaneulontaa

Torstain matkapäivä auttoi varaston tuhoamisessa yksien pienien pöksyjen verran. Minni-nukke sai taas vaatetta. Lisäksi sain aloitettua Socks, socks, socks kirjan ohjeella pitsipolvisukat.

poksyt

Lisäsin nyt myös kuvat aiemmille päiville Air-ristipistotyöstä ja lehtipiposta.

keskiviikkona, maaliskuuta 02, 2005

Sukkahaaveita

Eilen piti taas pengoskella lankalaatikoita kun mielessä alkoi pyöriä kirjoneulesukat itselle. Malli on vielä etsinnässä, mutta lankana tulisi olemaan musta ja punainen Nalle. Miksihän tuollaiset ideat syntyy aina myöhään illalla? Ei millään joutanut nukkumaan kun piti ohjetta yrittää etsiskellä.

Olen kyllä tullut siihen tulokseen että tälläinen yhtäkkinen ideointi johtuu matkalle lähdöstä, olen torstaina lähdössä työmatkalle Jyväskylään ja kun päätin että menen junalla, on matkalla tietysti oltava jotain tekemistä. Tälläisiä ideointipuuskia on ollut joskus ennenkin...

Lankojen etsinnän lisäksi neuloin vähän ranteenlämmitintä Arjangon langasta ja suunnittelin housuja ja makuupussia nukelle.

Air on kehystetty, vielä kun tuo mieheke ehtisi laittaa siihen narun että saisi sen seinälle.