torstaina, tammikuuta 27, 2005

Pakkaamista

Huoh, kyllä muuttaminen on kamalaa, laatikoita tunkee täyteen tavaraa ja silti sitä löytyy kaapeista vaikka kuinka. Mun käsityöjuttujakin on jo 13 laatikossa ja yhdessä puuarkussa...

Jotain käsityötäkin olen ehtinyt tehdä, Tampereen messuilta ostamastani Arjangon langasta on alkanut tulla ranteenlämmittimiä ja alpakkalapasiakin ehdin aloitella. Vauvan paita päätyi odottamaan hihoja. Kanadanlangasta aloitettuja lapasiakin ehdin eilen illalla vähän neuloa. Otin niistä kuvankin, mutta kameran johto on kadoksissa, joten ei kuvia nyt saa laitettua varmaankaan ennen muuttoa.

Muutenkaan en varmaan ehdi täällä käydä kirjoittelemassa seuraavaan puoleentoista viikkoon.

maanantaina, tammikuuta 24, 2005

Lunta ja neulomista

Vihdoin tuli lunta Helsinkiinkin. Lumipyryisenä iltana olikin mukava käpertyä sohvalle kutimen kera.

Lauantaina pääsin itsekseni Menitaan lankaostoksille, ostin Mandarin Petitiä vauvan puseroon. Lisäksi parit uudet addin puikot, joista toiset bambuiset. Novitan 7 veljeksen raita-lankaa hypistelin, mutta jätin kuitenkin ostamatta.

Vauvan pusero tuli sitten aloitettua ja nyt on valmiina noin 13 senttiä. En ole koskaan raglanneuletta tehnyt, katsotaan miten sujuu. Bambupuikot ovat todella hyvät, lanka kulkee niilläkin hyvin. Suosittelen hankkimaan, vaikka kalliithan nuo ovat.

raitapaita

Viime viikolla valmistui myös kahdet tossut LettLopista. Ne kaipaisivat koristuksia, mutta koska huovutusneulat on jo pakattu ja aikaa ei koristuksien tekemiseen liiemmin ole, niin päätin antaa olla. Saavat nyt kelvata tuollaisenaan.

Air-ristipistotyön loppuun tekeminen tökkii, se metallilanka on tuskaa aiheuttavaa kun se ei kestä kasassa. Auringon ympärys on tehty, samoin vähän säteitä. Taidan suosiolla jättää ne siivet ilman, katsotaan miten pinna kestää.

keskiviikkona, tammikuuta 19, 2005

Miten tässä taas näin kävi...

Hohhoijaa... Eihän mun pitänyt käydä kun vaan kirjastossa lukaisemassa lehtiä, mutta sitten yhtäkkiä olinkin ostamassa uusinta Modaa Cittarissa ja samalla lankahyllyllä paria vihreää Wool-kerää hypistelemässä (kun tuo nuorimmainen on keksinyt että vihreä pipo on saatava). No se Moda, Wool-kerät (onneksi edes alennetulla hinnalla) ja pari laatikkoa langoille sieltä lähti mukaan ja ihmeiden ihme, ne langat joita noihin laatikoihin olin kaavaillut, oikeasti mahtuivatkin niihin. Mitään muuta niihin ei sitten mahdukaan :-(

Modassa ihastuin malleihin 10 ja 46, ne voisivat olla toteuttamiskelpoisia. Ei vaan ole mitään aavistusta millaista lankaa tuo Gedifran lanka on. Mandarin Petitiä pitää hakea lehden alekupongilla, lasten paita (siis 46) olisi mukava tehdä tosi pienelle, kun sellaisia olisi tutuille keväällä syntymässä. Petitin jämiä voikin sitten käyttää nukenvaatteisiin, se viime kesänä tehty nukenmekko on edelleen tosi kiva.

tiistaina, tammikuuta 18, 2005

Löytöjä

Juu, kyllä se ruskea pohja oli mukava, mutta muistutti liikaa suklaata, joten vaihtoon meni vielä kerran. Sen verran näköjään ymmärsin tästä bloggerin tavasta tehdä taustoja että sain muutettua taustakuvan ja kehysten värin ihan itse. Kuvienkin kehykset löytyivät ja linkit. No se tekniikasta.

Pikkarit tuli eilen valmiiksi, tänään pitäisi vielä ommella saumat, taidan kokeilla virkkaamalla kun housunlahkeisiinkin pitäisi muutama kerros neuloa, joten nekin voisi sitten virkata ja tehdä vaikka nirkkoreunan.

Mutta katsokaas tätä, minä joka en KOSKAAN löydä mitään kivaa kirpparilta, löysin eilen paikallisesta kierrätyskeskuksesta nämä upeat virkatut tyynyliinat, lankaa ja kerubitaulun. Kaikenlisäksi hinta oli aivan naurettava, 2 ja puoli euroa koko satsi... Eihän edes yhden liinan lankoja saa tällä hinnalla. Olen itse suunnitellut tekeväni jotain tälläistä, mutta ehkä nämä liinat riittävät romantiikan kaipuuni täyttämään toistaiseksi.

virkatut liinat

virkattu kerubi

maanantaina, tammikuuta 17, 2005

Uusi ulkomuoto

Alkoi tuo kuvien esitystapa tökkimään edellisessä blogin pohjassa, joten piti vaihtaa tyyliä. En tiedä onko tämä nytkään mahtava, mutta näyttää se omaan silmään paremmalta. Mitenhän kuvien ympärille saisi kehykset? Varmaan jokin ohjelma pitäisi olla, en tiedä jaksaisiko siihen enää paneutua...

Nuken pikkarit pääsi eilen puikoille ja ovat jo puolessa välissä (onkin niin kovin iso työ ;-) Tosin niidenkin ohjeessa oli kavennuksissa häikkää. Tulipa tässä kokeiltua lyhennettyjä kerroksia muotoiluna neuleessa, enpä ole niitä ennen tehnytkään.

lauantaina, tammikuuta 15, 2005

Valmista tuli...

Alpakkapipo
nimittäin siitä alpakkapiposta. Eikös ole upea?

Alpakkalanka päätti ryhtyä riittoisaksi, nimittäin nyt sitä on edelleen jäljellä kaksi ja puoli kerää. Kai tässä on asustepakettia ryhdyttävä tekemään, kun valmiina on kerta jo huivi ja pipo niin jospa tekisi vielä ne lapaset. Ei se lanka kyllä taida siltikään loppua... Huivinkin langat tuli pääteltyä vihdoin.

Seuraavana pitäisi aloittaa nuken pikkuhousujen tekoa, mitenhän onnistunee?

perjantaina, tammikuuta 14, 2005

Matkaneulontaa

Auto kun joutui huoltoon, niin piti ryhtyä bussin käyttäjäksi ja mitäpä sitä muutakaan bussissa tekisi kun neuloisi? Aloitin toissailtana Butterflystä pientä kolmiohuivia ja eka pitsineulemalli jota yritin ei onnistunut ollenkaan. Toinen malli olikin sitten yksinkertaisempi joten sitäpä sitten olen käyttänyt. Tämä huivi on kätevä ottaa mukaan bussiin, kun koko homma mahtuu taskuun.

Eilen myös alpakkapipo eteni, tosin oli kerrankin mentävä ajoissa nukkumaan, kun on tullut valvottua ihan liikaa.

Sain myös aikaiseksi vihkon johon olen nyt kirjoittanut joitain omia ohjeitani, mm. unelmalapasien. Ne iänikuiset lippulappuset saivat siis kyytiä.

keskiviikkona, tammikuuta 12, 2005

Vieroitusoireita

Melkein meinasi vieroitusoireita olla eilen kun olin tekemättä mitään käsitöitä kokonaista puolitoista päivää... Minäkö addiktoitunut? Kyllä, todellakin.

Pipo kesken

Alpakka-langasta syntymässä oleva pipo on edennyt ensimmäisen kuviokerran yli ja näyttää todella mukavalta. Pipon kuvio on vähän erikoisempi, siinä sama iso kuvio tehdään molemmille puolille pipoa niin että eteen ja taakse tulee kolmen silmukan mittainen raita. Tähän raidan kohtaan onkin pitänyt laittaa merkki, sillä muuten kuvio menisi siinä ihan sekaisin. Merkkinä oli ensin iso avaimenperä, mutta eilen pengoin kaapista helmivarastoni ja tein muutaman neulemerkin. Ei niin kovin upeita, mutta ajavat hyvin asiansa.

Maanantaina piti käydä taas kerran Menitassa ostoksilla. Pitäisi parit tossut tehdä, joten hain LettLopia niihin. Olisi mulla muitakin huopuvia lankoja kotona, mutta en ole joutanut niistä tekemään koetilkkuja. Tuon LettLopin huopumistyylin jo tiedän, joten tossujen tekeminen on nopeaa. Menitassa oli paljon Novitan lankoja alessa, mukaan tarttui alkuperäisten suunnitelmien lisäksi vain yksi kerä kirkkaanpunaista Butterfly-lankaa. Tästä aion tehdä itselleni pienen kolmiohuivin kesää varten. Pari iltaa onkin nyt mennyt huivin kuvion pohtimisessa, unta odotellessa ehtii hyvin. Jotain pitsistä se voisi olla, joko neulottua tai virkattua. Yksi hyvin yksinkertainen neulottu malli olisi jo mielessä ja virkatut pitsireunat.

Air-ristipistotyöhön olen saanut pisteltyä nimen, syntymäajan ja vähän kultalankaa auringon rajauksiksi. Totesin että työn alkuperäisessä kuvassa on käytetty jotain muuta kultalankaa kuin mitä pakkauksen mukana tuli, kuvassa rajat ovat huomattavasti paksummat kuin minun ompelemani.

Keskeneräiset työt
  • kirjoneulepipo alpakkalangasta
  • paita Butterflystä, etuosa valmis, hihoista neulottu noin 10 senttiä, en ole voinut neuloa kun lanka jää karheisiin sormenpäihin kiinni, nyt iho olisi taas aika hyvässä kunnossa
  • kirjoneulelapaset merinovillalangasta
  • Regian kuviolangasta sukat, yritän näihin tehdä lyhennetyin silmukoin kantapään, hyvää ei ole vielä tullut, joten odottavat oikeaa hetkeä kun inspiraatiota siihen on, näillä ei mikään kiire ole
  • Air-ristipistotyö, kultalankarajaukset puuttuu
  • Guardian Angel-ristipistotyö, en ole koskenutkaan kesän jälkeen
  • unohdinkohan jotain, kun ei näitä niin paljon ole? No sellaista se on...
Aloittamatta/suunnitelmissa
  • kahdet huovutettavat tossut LettLopista lahjoiksi
  • pieni kolmiohuivi itselle
  • hartiahuivi mohairista (Fifi)
  • kaksi kaulahuivia mohairista ja Tangosta
  • pikkuhousut, housut, tossut BabyBorn nukelle
  • ristipistotöitä, useita erilaisia, mm. ihana sinipukuinen joulupukki
  • huovutustöitä, useita erilaisia

perjantaina, tammikuuta 07, 2005

Valmistumisia

Hiphei, Novitan Alpaca-langasta neulottu huivi on nyt sitten valmis. Tai no, päättelyä vaille valmis. Huivi kummasti pidentyi sitä silittäessäni, eipä kyllä ihme, se olikin kovin ryppyinen kun malli on sen tyylinen. Tytär väitti huivin haisevan pahalle, milloinpa villa olisi silitettynä kauhean hyvälle haissutkaan. Mallissa huivin alareunaan tulee sahalaita, yläreunaan sellaista ei tullut, ehkä päättelyn olisi pitänyt olla tiukka. Tämä varmaan siis vielä puretaan... Lankaa jäi yli kolme kerää, joten katsotaan mitä niistä syntyy, ajattelin ensin lapasia, sitten kääntövarsisukkia ja nyt pipoa... Ehkäpä pipo olisi oikea ratkaisu, tuollaista harmaata minulla ei olekaan. Kaivelin eilen illalla kätköistäni pipon malleja ja yksi mielenkiintoinen löytyikin. Sitä voisi hyvin soveltaa tähän.

Toissailtana valmistui myös Air-ristipistotyön "tavalliset osuudet". Ompelematta on enää nimi, syntymäpäivä ja ne osuudet jotka tehdään metallilangalla. Perhosen siipiin tulisi paljon hopealankakirjailua, lähinnä rajaamaan alueita. Pitää katsoa miltä se näyttää, kannattaako tehdä. Ne siivet ovat ihan hyvännäköiset nykyisine kuvioineenkin.

Silkkisiä sisälapasia pitäisi nyt saada ommeltua, muuten jää tyttären lapaset kokonaan pitämättä kun hän valittaa että ne kutittaa...

Ystävämme olivat meillä käymässä uuden vuoden aikaan ja he pyysivät meitä keväällä syntyvän lapsensa kummeiksi. Suostuimme tietenkin, joten nyt tekisi mieli jotain tehdä tälle vauvallekin. Ristipistotaulu tai jotain neulomusta. Katsotaan mitä tekisi mieli tehdä.

Ainiin, asunto löytyi Joensuusta, vuokrasopimus on nyt allekirjoitettu. Muuttoautokin on löytynyt. Mies lähtee sunnuntaina, toivotaan että seuraavat kolme viikkoa menevät nopeasti ilman suurempia ongelmia.