lauantaina, heinäkuuta 23, 2005

Silkkimaalausta

Nyt on testattu sitten silkkimaalaustakin niin että käytetään guttaa rajaamaan kuvioita (ilman guttausta tuli kokeiltua viime syksynä). Kursseille en ole ehtinyt, joten pitää testata itse. Tein näiden ohjeiden mukaan kun ei muitakaan ole vielä löytynyt. Tässä tulos (joka on kuivumassa gutan poiston jälkeen):
silkkihuivi

Paikka ei varmaan ollut paras mahdollinen maalaamiselle, piti nimittäin tehdä ulkona puutarhapöydän ääressä ja ulkona tuuli, joten silkki hieman heilui kehyksissään (ja ukkonen pyöri ympärillä, joten piti yrittää olla nopea ettei kesken kaiken ala satamaan).

Askarruttamaan jäivät
 1. Miten saisi levitettyä isolle alueelle samaa väriä tasaisemmin kuin tuossa minun työssäni? Pitäisikö väriä laimentaa vedellä? Millainen värin ja veden suhde olisi sopiva?
 2. Miten paljon valkeaa pitää lisätä väriin että saa siitä eri väristä, vai tehdäänkö tämäkin vedellä?
 3. Miten työ pitäisi silittää kun siinä on gutta vielä paikallaan, onko harso ok?
 4. Värjääkö gutta liotusveden (kun sitä poistetaan) vai oliko minun värini huonosti kiinnittyneet kun vesi värjäytyi paljon?
 5. Onko muilla kokemuksia Farnian väreistä? Ostin neljä väriä ja yksi niistä piti olla green-gray ja se oli kyllä ihan sininen. Vähän harmittaa, halusin nimenomaan kaksi erilaista vihreätä.
Jos joku osaisi kertoa, niin olisin iloinen.

1 kommentti:

 1. Hmm. Miksi lisäät valkeaa, että saat eriväristä? Haluat siis pastellisempaa? Valkean kanssa saa kyllä lutrata, ennemmin kannattaa taittaa jollain muulla värillä.

  Kun työ on kuiva, guttaa varovasti rapsultellaan, jotta mahdollisimman paljon kohoumista saisi pois. Sitten silitetään ja annetaan levähtää vähän aikaa (mieluusti 24h) ja pestään. Väriä ei saisi lähteä periaatteessa yhtään, tai hyvin minimaallisesti.

  Isot alueet kannattaa maalata sellaisella telasienellä/sudilla. Tai sivellä ensin vedellä ja sitten värillä, jolloin rajapintoja ei tule niin voimakkaasti näkyviin.

  Tässä muutama minun havaitsema asia.

  VastaaPoista