perjantaina, heinäkuuta 01, 2005

Pikkupuuhastelua

Helsingin reissu oli onnistunut, sekä työn puolesta että käsitöiden kannalta. Sain virkattua kolme ja puoli kirjanmerkkiä lento ja taksimatkoilla, viimeisen viimeistelin illalla kotona.
sydankirjanmerkit
Vähän tärkkäsin noita että eivät ole ihan niin lepsuja. Ohje löytyi täältä edellisenä iltana ja kun Marjut oli ystävällisesti kirjoittanut myös virkkaus-sanaston, onnistui virkkaaminen tosi hyvin. Ikinä en ole englanninkielisistä ohjeista virkannut.

Päätin siis kuitenkin ottaa mukaan virkkuukoukun (metallisen) enkä niitä bambuisia neulepuikkoja mikä osoittautui taas kerran erittäin hyväksi päätökseksi, jouduin nimittäin Helsingissä turvatarkastukseen. Sinne olisivat puikot jääneet, sillä kyselin siinä vielä tarkentavia kysymyksiä ja vastaus oli että minkäänlaisia neulepuikkoja ei saa viedä matkustamoon. Bambuiset puikotkin näkyvät läpivalaisussa. Virkkuukoukku oli ok. Hetken jo pohdin että onko mulla jotain mukana mitä ei saisi olla, mutta kyse oli kuulema pistokokeesta. Taitaa siis olla parempi olla "lainkuuliainen".

3 kommenttia:

  1. Juu, läpivalaisussahan näkyvät kaikki tavarat. Lähinnä bambuiset saisi vietyä koneeseen taskussa. Mikä ei toisaalta sitten ole lainkuuliaista ja pistokokeessa jäisi siitäkin kiinni.

    VastaaPoista
  2. Noissa turvatarkastuksissakaan ei tunnu olevan minkäänlaista logiikkaa. Itselleni sanottiin kerran, että virkkuukoukkua ei saa viedä koneeseen. No, laitoin sen sitten kiltisti matkalaukkuun ja ruuman puolelle. Toisen kerran taas minulle todettiin, ettei vahingossa käsimatkatavaroihin joutunut pronssinen iso kirjeveitsi ollut niin terävä, ettenkö voisi ottaa sitä koneeseen...

    VastaaPoista
  3. Ei näissä turvatarkastuksissa ole logiikan häivää. Itse vein metallisen virkkuukoukun ihan tyynesti lentokoneeseen ja sain satikutia lentoemännältä... Kertokaas, miten virkkuukoukulla saa kaapattua lentokoneen?

    VastaaPoista