keskiviikkona, heinäkuuta 06, 2005

Neulontaa helteessä

No niin, nyt tätä voi jo kutsua kesäksi kun aurinko helottaa täydeltä taivaalta ja on kuuma. Täällä on neulottu ja puuhattu helteessa kaikenmoista.

Lasten tuijottaessa lastenohjelmia valmistui viime viikonloppuna tämä kirjanmerkki. Testasin ohjetta joululahjatarkoituksessa. Oikeaan tapaukseen saisi olla vähän ohuempi lanka.
enkelikirjanmerkki

Kesän ainoissa häissäkin tuli käytyä (alkaa kaverit olla jo näköjään vanhoja kun aiempina kesinä on häitä ollut useampia). Sinnekin otin sukkakutimen mukaan, kun häissä aina tuppaa olemaan aikaa "seurustelulle". Häissä ChicMohairista tekemäni lehtihuivi pääsi hyvää käyttöön, tosin vasta illalla.

Seuraavana aamuna pikkuneitimme kehitti huudon kun äidin ihana punainen sydänshaali ei olekaan hänelle, joten hellyin ja lupasin neuloa hänelle oman. Vaatimuksena oli että kuviona pitää olla sydämiä, ei mitään tyhmiä ruutuja (kehtasin esitellä Fifi-ajatusta), joten päädyin sitten tekemään Cascading Heartsin ohjeella shaalia roosasta Woolista 4,5 puikoilla. Jälki on kaunista ja lanka vaikuttaa ihan sopivalta tuohon.

Nyt ollaan menossa jossain kerroksella 45. Sovellan ohjetta hieman ja jätän osan kuvioista pois jotta siitä tulee pienempi. Myös helman kuvio tulee toisenlaiseksi. Villalangan neulominen näillä helteillä ei aina kyllä ole kovin ihanaa, onneksi autossa on ilmastointi niin siellä sentään kykenee villalankaa neulomaan.

Tätä neuloessa tuli tehtyä kyllä aikamoisia mokia, mutta koska ne ei ihan törkeästi paista silmään, päätin antaa niiden olla. Syy miksi moiset mokat tuli tehtyä oli se että mulla ei ollut silmukkamerkkejä joita tuohon laittaa (ja ne ehdottomasti ovat tarpeen tässä työssä). Illalla Taken:ia tuijotellessa tehtailin sitten ison kasan silmukkamerkkejä jotteivat ihan heti pääse loppumaan jos vaikka tulisi aloitettua muitakin töitä joihin voisi näitä merkkejä käyttää...

Tuli myös pyörähdettyä Joen Langassa ja mukaan tarttui tietenkin jotain
lankoja
Kankaat on menossa näppipyyhkeisiin, takana oleva lanka on ihanaa rasvaisen tuntuista villalankaa ja edessä samaa lankaa kasvivärjättynä (pakko oli ostaa kun kerrankin löytyi, jos joku tietää hyviä paikkoja mistä kasvivärjättyä lankaa voisi ostaa, niin kertokaa). Tarjouskorista löytyi kolme vyyhtiä Vuorelman kampavillalankaa, äärettömän ohutta, yhdessä vyyhdissä oli 1600 metriä lankaa. Niin ja tietenkin myös langoille on olemassa tarkoitus, en kai minä nyt lankaa osta ilman aikomusta tehdä siitä mitään *retorisena* ... Villalangasta ja kasvivärjätyistä langoista tulee lapaset, eilen illalla suunnittelin niihin mallinkin soveltaen kirjoista löytyviä ja vihreä lanka muuntautuu LeafLace huiviksi. Olin aiemmin suunnitellut tekeväni LeafLacen ohuesta Pirkka-langasta, mutta heti kun näin tämän langan tiesin että tää se on. Niin pehmeää ja kuitenkin villaa.

Sain lainattua samaisesta kaupasta vyyhdin kerintään tarkoitetut vehkeet (mitkä näitten oikeat nimet onkaan?)
lankaa kerimässä
ja sain kaikki vyyhtini kerittyä (ainakin ne jotka muistin omistavani, taidan vielä tänään vähän penkoa kaappia ja katsoa oliko jossain vielä joku kätkö. Tosi ihanaa että sain nuo lainattua, olisi nimittäin hermo mennyt useampaa otteeseen lankoja kääriessä ilman noita. Aloitin helpoista jutuista ja päädyin vaikeimpaan (joka kuvassakin näkyy), kolme vyyhtiä kerralla yhteen. Hyvä siitä tuli vaikka välillä solmuja olikin ja selvittäminen ei ollut ihan helppoa. Ohut lanka myös katkeili. Kuvassa jo käärityt langat ovat tuo yllä ollut villalanka, valkea fritidsgarn ja punainen on merinosilkkiä.

Uusi Knittykin oli ilmestynyt, onneksi ei ollut oikein mitään mitä tekisi mieli tehdä. Mies kun ei villapaidoista perusta.

3 kommenttia:

  1. Tosi hieno homma, että nykypäivänä toimii tuonkin tapainen tavaroiden lainaaminen. Upeita lankoja olet hankkinut. Langoista puheenollen: oletko saanut Novitalta lankaa KIP-päivän jutusta klubisivulla? Ne lupas postittaa ne vkolla 25, mulle ei ole tullut.

    VastaaPoista
  2. En kuulu Novitan klubiin, en ole kokenut tarpeelliseksi liittyä kun ei ne mallit niissä lehdissä sykähdytä. Ja ihan on tarpeeksi muutenkin tekemistä :-) En tiedä laittoiko toinen Tiina sinne Joensuusta juttua.

    VastaaPoista
  3. No, se on varmaan toinen Tiina, Joensuusta kun olette niin enpä ajatellut asiaa pidemmälle.

    VastaaPoista