sunnuntaina, toukokuuta 29, 2005

Aika kuluu liian nopeasti...

Huhheijaa miten on puuhaa jatkuvasti riittänyt vaikkei mitään sen kummempaa ole tehtykään. Vaatekaupoilla piti rampata jotain siistiä vaatetta etsimässä (sentään löytyikin), siihen hurahti pari iltaa ja sen lisäksi ihan yleistä järjestyksen ylläpitoa, ruuanlaittoa jne. Miten nämäkin simppelit hommat tuntuu nykyään ihan ylivoimaisilta?

No joo, mutta jospa sitten puhuttaisi käsitöistä. Paljon parempi aihe. Sain eilen valmiiksi puolitoista vauvan tossua (lanka loppui kesken, nyt on uusi kerä jo kaivettu esille), purin yhden lyhennetyin silmukoin tehdyn kantapään ja neuloin sen uudelleen (langankierrot oli liian löysiä, joten ei näyttänyt kivalta), purin toisen sukan kärjen ja aloitin sen kavennukset uudelleen (sukka kun oli liian pitkä) ja aloitin tyttärelleni kesäpaidan Kauniit Käsityöt -lehden ohjeella, taisi olla joku viime kesän lehti. Ohjeessa oli käytetty M&K:n Anemone lankaa, päätin itse tyhjentää varastojani ja käytän Butterflytä jonka tiheys on samankaltainen, ei se niin nuukaa ole tuollaisessa joustavassa kesäpuserossa. Kumma muuten että Butterflyn neulominen tuntuu nyt ihan hyvältä, oma paitani on ollut jäähyllä jo monta kuukautta kun tuntui että lanka oli kokoajan kiinni sormissa kun on tuota ihottumaa. Jospa sitten voisi sitäkin taas neuloa.

alku

Viisi senttiä neulottuani aloin ihmetellä miksen tehnyt tätä paitaa pyörönä, mutta enpä viitsinyt enää purkaa. Samainen paita pääsi aamulla riippukeinuun mukaan, se on tosi kiva paikka neulomiseen, mutta keli ei kyllä ollut paras mahdollinen, tuuli ihan liikaa. Myöhemmin päivällä neulominen onnistui hyvin leikkipuistossa MLL:n kesätapahtumassa ja leffateatterissa odotellassa StarWarsin alkamista. Nyt olen menossa hihansuissa. Mun mielestä Sithin kosto oli hyvä, Mies ei tykännyt, kehtasi kesken leffan tekstailla kaverinsa kanssa, höh.

Tuota puseroa neuloessani aloin ihmetellä sitä miksi kaikissa suomalaisissa ohjeissa puhutaan aina vain ylivetokavennuksesta kun pitää tehdä vasemmalle kallistuva kavennus. Amerikkalaisista ohjeista on ollut se hyvä puoli että opin ssk-kavennuksen ja sitä käyttäen kavennuksesta saa paljon kauniimman. En muista tälläistä ohjetta missään suomalaisessa "kuinka neulon" -ohjeissa nähneeni.

Tein nuo vauvan tossut (ja yhdet jo aiemmin) Neuleita kullannupulle kirjan tossuohjeella, joka on kyllä tosi hyvä ja simppeli. Mulla on joku kammo ollut näitä tossuohjeita kohtaan aiemmin, nyt ehkä voisi uskaltautua jotain toistakin ohjetta lukemaan ja testaamaan.

Cascading Hearts shaali on edelleen jäähyllä, en ole saanut inspiraatiota kestämään niin pitkään että olisin jaksanut aloittaa koko huivin levyisen kuvion neulomisen, kuvion ekan kerros kun on tosi ikävä jatkuvasti pitää tehdä uusia silmukoita entisistä tai käyttäen langankiertoja.

Ensi viikolla lähden taas Helsinkiin ja nyt tulee oltua pidemmän kaavan mukaan seuraavan viikon Mötley Crüen konsertin vuoksi. Oi miten on nostalgista, edellisestä konsertista on aikaa 14 vuotta, mä olin tosi kova fani silloin. The Dirt kirjan lukemisen jälkeen tuli sellainen olo ettei oikein kiinnosta koko bändi, mutta onhan se musiikki hyvää vaikka niiden jätkien jutut olisikin ihan kummia. Vince Neil oli silloin ihana (terve vaan Marjut), samoin Sebastian Bach (jonka näin myös kun Guns'n'Roses ja Skid Row oli keikalla täällä joskus samoihin aikoihin). Nyttemmin Nightwish, Evanescence yms melodisemmat bändit ovat vähän enemmän in. Kyllä se välillä pistää hymyilyttämään kun neuloo tai tekee ristipistoja tälläisen musan soidessa täysillä :-)

Helsingistä puheenollen, pitää koittaa pysyä kaukana lankakaupoista, tekemistä olisi ihan riittävästi muutenkin ja sitten vielä tuli Ulla josta tietenkin löytyi tekemistä... Hertta-paita kiinnostaisi. Arvatkaapa vaan onko mulla tarpeeksi mitään punaista lankaa? Liivikin oli mukava, sellaisia ohjeita ei kauheasti löydy, tosin mun ajatukseni liivistä on ollut vähän toisenlainen. Pitäisi vaan löytää sopiva pitsineulekuvio.

Ja vielä (tätä se teettää kun ei ehdi bloggailemaan, tulee pitkiä postauksia) kuva vauvalle yhdessä illassa neulotuista lahjoista
vauvalle
sekä neulepuikkopussista joka tuli tehtyä jo aikoja sitten, mutta löytyi kuvattavaksi vasta nyt.
puikoille

Lisäsin myös kuvan liivistä 24.5. kirjoituksen joukkoon.

4 kommenttia:

  1. Pitihän tuo ssk-kavennus heti kokeilla. Hyvinhän se toimii ja siisti tulee. Oppia ikä kaikki.
    Mä teen kanssa tota vauvapipoa, ihmettelen vaan kun tässä ohjeessa tehdään sileää oikeaa. Aina olen tän nähnyt tuollaisena ainaoikein versiona ja tehnytkin.

    VastaaPoista
  2. täytyy myöntää että kun aloitin Roguen, en ollut muutamasta kavennustyylistä kuullutkaan... kuitenkin neulottu on jo pari vuosikymmentä, ja eräskin neuleohje selattu. Aika outoa :)

    VastaaPoista
  3. Muistahan kertoa Vincelle terkkuja ja kysy, olenko mä saanut jo anteeksi, kun julmasti hylkäsin hänet Jon Bon Jovin takia... ;-)

    VastaaPoista
  4. Tuohan on sama kuin tbl-kavennus eli through back loop, eikö? Näytti perin monimutkaiselta siirtelyltä tuossa linkkisi ohjeessa, mutta sehän on todella yksinkertainen, kun neulot vain kaksi yhteen takakautta! Olen itsekin siirtynyt käyttämään sitä, pysyvät silmukat napakoina!

    VastaaPoista