torstaina, lokakuuta 28, 2004

... ja ompelua

Edellisen listan kirjoituksen jälkeen alkoi nuo ompeluhommat kutkuttelemaan, joten ryhdyinpä sitten puuhailemaan. Tein lasten rakkaille nalleille makuupussit, Minni-nukelle mekon (nyt on neidit samanlaiset), itselle fleecelapaset, retrokassin puukahvoilla, pöytäliinan ja pari näppipyyhettä. Pitäisiköhän vielä ommella pykäpistot tuohon mekonreunaan... leffaa katsellessa ;-) taas...

Inventointia

Tänään oli inventointipäivä, kaikenmoista tuolta pussukoista löytyikin...

Keskeneräiset työt:
  • sukat 7-veljeksestä (kärjestä päin aloitetut)
  • värikkäät lapaset lapselle
  • pusero itselle Butterfly-langasta (etukpl valmis, hihat työn alla, pitäisi ensin vaan saada nuo yllämainitut sukat valmiiksi, kun näihin tarvitaan samoja puikkoja, enkä viitsisi ostaa monia samanlaisia ja kokoisia)
  • ristipistotyö Guardian Angel - Mirabilia
  • ristipistotyö Collaboration Sampler
  • ristipistotyö Air - Maria von S
  • kirjanmerkki ristipistoilla
  • sekalainen määrä ompeluhommia (pöytäliinoja, leipä"lautasia" yms)
Haluan tehdä:
  • lapaset itselle alpakkalangasta (harmaa-punainen), kukkakuvio on jo valittu ja langatkin hankittu
  • viitta tai hartiahuivi itselle, malli ja lanka on vielä hakusessa... Voisi olla sellainen että sen kevyesti huovuttaisi
  • huovutushommia (tossuja, lapasia yms)
  • jouluksi kransseja
  • ... ja paljon muuta, joten ehkä lopetan tän listan tähän...
Parempi siis pitäytyä näissä jo kesken olevissa hommissa, jotta jotain sentään saisi valmiiksi. Uusien ajatuksien hakeminen on aina niin kovin mukavaa, mutta jospa onnistuisin tekemään ensin nämä nykyiset. Tampereen käsityömessuille on kuitenkin lähdettävä...

keskiviikkona, lokakuuta 27, 2004

Huovutusta

Sunnuntai-iltana aloitetut Huopasesta tehdyt lapaset valmistuivat eilen, huikean kokoisina. Lanka loppui ennen toisen peukalon aloitusta, joten piti vähän purkaa ensimmäistä.

Tänään tuikkasin lapaset sitten pesukoneeseen 60 asteeseen ja ulos tuli tosi paljon pienentyneet lapaset. Kutistumista oli _todellakin_ tapahtunut. Vähän piti leikellä kun peukalot ja sormien yläosa olivat huopuneet kiinni. Vähän venyttelyä ja hyvät tuli, tosin liian pienet minulle ja liian suuret 5-vuotiaalle... Joku taitaa saada lahjaksi lapaset...

maanantaina, lokakuuta 25, 2004

Illan tuherruksia

Torstaina kilkuttelin puikkoja Itiksen Pikkujätissä odotellessani (taas kerran) korvalääkärille pääsyä. Puikoilla oli tällöin jo pitkään mukana kulkenut Regian sukka. Taisin vahingossa aloittaa kavennukset liian aikaisin, joten pitää purkaa ja aloittaa uudelleen.

Perjantai-iltana sain valmiiksi (taas kerran elokuvaa tuijottaessa) Tango-KidMohair kaulaliinan.


Liina pääsi tänään ensimmäiseen käyttöönsä ja tuntui hyvin toimivan (lue: lämmittävän).

Lauantaina käsityöt sai väistyä olohuoneen uudelleen järjestelyn edestä. Päädyimme Ikeaan lipasto-ostoksille ja kun se oli koottu, piti järjestystä vaihtaa. Tässä sitten menikin koko ilta.

Sunnuntaina inspiroiduin uuden Huovutus-listan myötä kaivamaan kaapista alkusyksystä ostamani Huopanen-kerän ja aloin neulomaan siitä lasten koon lapasia. Nyt lapanen on jo melkein valmis, koko on vaan huimaava... Toivotaan että se kutistuu niin paljon kuin lupailivat. Muitakin kivoja huopuvia lankoja löytyi kätköistäni, mitähän niistä keksisi? Varmaan lisää lapasia :-)

Silkkilanka olisi haaveissani, toivoisin että se ei aiheuttaisi ihottumaa. Löysinkin tänään muutamia vaihtoehtoja netistä, pitää lähteä taas kauppoihin kiertelemään :-)

keskiviikkona, lokakuuta 20, 2004

Kipua

Tänään on huono päivä tehdä käsitöitä. Käteni ovat kuin tulessa kun ihottuma on vallannut tilaa ja sormeni ovat verillä. Ei mukavaa. Pitää taas aloittaa rasvaus.

Jotain kuitenkin käsitöihin viittaavaa olen tehnyt, sain laitettua muovitaskuihin ja kansioon erinäisen kasan lehtileikkeitä ja kopioita ohjeista. Jospa ne nyt löytyisivät vähän helpommin.

tiistaina, lokakuuta 19, 2004

Harmautta...

siis ilmassa, ei mun käsitöissä ;-)

Sunnuntai-aamuna alkoi keväällä aloitettu ristipistotyö (Maria von S:n Air) taas kiinnostaa ja teinkin sitä pitkän pätkän valmiiksi. Pakko oli lopettaa kun piti (kauhistus sentään...) lähteä Miehen kanssa leffaan katsomaan Collateral (hyvä leffa). Kaikki lastenhoitomahdollisuudet on käytettävä :-) Automatkat ja illan käytin edellisenä päivänä aloittamani huivin neulomiseen. Kun Tango-kerä loppui (tämä kerä löytyi Helsingin käsityömessujen vaihda lankasi-korista) piti siirtyä seuraavaan juttuun.

Olin aamulla lueskellut viimeisintä Cross Stitcher -lehteä ja sain inspiraation monivärisellä langalla tehdyistä joulukorteista. Muistin että mulla on jossain varastoissa pari tokkaa jotain tosi vanhaa moniväristä DMC:n lankaa. Ei kun penkomaan ja löytyihän ne. Lanka ei ole ihan vastaava kuin kuvassa (mun langassa värit vaihtuu pidemmällä välillä), mutta kuvasta tulee silti kiva. Tulipa samalla katsottua Brigdet Jonesin päiväkirja-elokuva.

Maanantaina työt kutsuivat keskustaan, hyvä sinänsä, taksimatkoille on aina käyttöä sillä niiden aikana on hyvä neuloa, tällä kertaa Regian ruskean punaisesta langasta sukkaa. Jatkoin sukan neulontaa illalla bussissa ja doula-illassa (valmista tuli noin 10 sentin verran). Käväisin kotimatkalla vielä hakemassa uuden kerän punaista Tangoa ja lilaa Hippyä Itiksen Anttilasta. Uudella Tango-kerällä oleva lanka on ikävä kyllä erinäköistä kuin edellinen, mutta eipä voi mitään, eiköhän tuo nyt huiviin kelpaa. Hippy on menossa aiemmin tekemäni toisen kaulaliinan jatkoksi kun kaulaliinasta tuli liian lyhyt.

En viitsi näitä kovin erikoisia lankoja ostaa paljoa kerralla, jos en niiden neulomisesta pidäkään tai jälki ei ole mielestäni hyvää. Joten kun jälkikäteen joudun ostamaankin jotain lankaa lisää, niin ei auta valittaa jos kerissä on erilaiset värit tms.

Tänäänkin otin neuleen mukaan töihin, meillä kun oli palaveri, mutta päätin sitten kuitenkin olla neulomatta.

lauantaina, lokakuuta 16, 2004

Neulontaa autossa

Tänään oli isäni 60 v syntymäpäivä ja hän on tullut karkuun juhliaan Helsinkiin. Käytiin juhlistamassa synttäreitä syömällä Haikaranpesässä. Kiva paikka ja hyvää ruokaa. Jotta voisi jotain kivaa neuloa autossa ja sitten isomummun luona, päätin aloittaa punaisesta KidMohairista ja punaisesta Tangosta neulottavan kaulaliinan (27 s, 3 o ja 3n). Hieno tulee ja valmistakin nopeasti.
unelmalapaset
Illalla valmistui unelmalapaset, sain toisenkin lapasen peukalon tehtyä (arvasin kyllä että seuraavana päivänä saan kärsiä käsi-ihottumasta, mutta tehtävä ne oli, oli ne sen verran upeat).

torstaina, lokakuuta 14, 2004

Minullekin oma ;-)

Kun on aikansa seurannut toisten blogeja, alkaa tehdä mieli omaa... niinhän se on. Joten päätinpä minäkin luoda oman blogini, valmiiseen palveluun, kätevämpää kuin alkaa ryhtyä itse luomaan omia webbisivuja. Aika on kortilla näin työssäkäyvänä äitinä.

Joskus laskeskelin miten päiväni kuluvat ja tulin siihen tulokseen että uni on kyllä ihan tarpeeton haitta. Jos ei tarvitsisi nukkua niin hyvin jäisi aikaa kaikelle mitä haluaisi tehdä (tai vaihtoehtoisesti jos ei tarvitsisi käydä töissä, mutta ehkäpä parempi olla toivomatta tätä...)

Neuleblogit nimenomaan innoittivat minut aloittamaan oman blogi"urani", mutta neulominen ei ole kuitenkaan ainoa käsityö jota teen, joten nimesinkin tämän blogin laajemmalla käsityönimikkeellä.

Neulominen tuntuu olevan käsilleni pahasta, juuri tänä aamuna totesin käsi-ihottuman taas innostuneen... Voi tätä kutitusta! Argh. Mutta eihän sitä millään malttanut illalla olla neulomatta kun kesken on niin ihanat merinovillalapaset, väreinä musta ja kirjava lanka. Laitan niistä kuvan myöhemmin.